Last news in Fakti

26 Април, 2022 12:02 1 013 1

Кардиф съди Нант за €95 млн. по повод смъртта на Емилиано Сала

  • емилиано сала-
  • кардиф сити-
  • нант

Уелският клуб твърди, че е отчел колосални пропуснати ползи в следствие кончината на футболиста

Кардиф съди Нант за €95 млн. по повод смъртта на Емилиано Сала - 1
Снимка: БГНЕС

Аржентинският футболист Емилиано Сала може и да почина през 2019 г., но 3 години по-късно войната между бившия му и едва не станал бъдещ клуб се разраства сериозно в съда. The Sun публикува иск от страна на Кардиф, според който Нант трябва да заплати €95 млн. за пропуснатите ползи от покупката на централния нападател.

Спортният арбитражен съд в момента разглежда делото от страна на френския тим. „Канарчетата“ в него настояват за €18 млн. - сумата, която трябваше британският тим да заплати по сделката за Сала. Контратезата обаче е, че аржентинският нападател е можел да помогне на „лястовиците“ в борбата за оцеляване в английската Висша лига, а въпросните €95 млн. са парите, които клубът е можел да спечели от телевизионни права, спонсори и постъпление в резултат на участието си в елитната дивизия.

Адвокатите на Кардиф използват за основа на делото си казусът с Карлос Тевез и Хавиер Масчерано от 2007 г. Тогава Уест Хям трябваше да заплати близо €32 млн. на Шефилд Юнайтед, защото „чуковете“ бяха признати за виновни в неправомерното използване на двамата аржентинци с оглед факта, че правата им се държаха от трети страни, които не бяха получи дължимите им суми по трансфера на двамата от Коринтианс. „Остриетата“ тогава искаха отнемане на точки на съперника, като така щяха да ги изпреварят в класирането във Висшата лига, за да не изпаднат. Вместо това Тевез вкара 7 гола, с които практически спаси Уест Хям за сметка на Шефилд, а двата клуба се разбраха в съда за паричната компенсация.

Що се отнася до Емилиано Сала, припомняме, че играчът загина в самолетна катастрофа, на път от Франция за Англия. Официално бе потвърдено, че фаталният полет с неизправния самолет е организиран от агент на футболиста - Уили МакКей.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 fon4o

    2 0 Отговор
    Футболът се е превърнал в грозен, безкруполен и алчен бизнес. Освен да им върнат авансовата вноска, друго не виждам. Никой не е искал да се стига до трагичния край, още по-малко Нант.