Last news in Fakti

29 Април, 2022 21:32 1 444 0

Андреа Аниели: В момента има действаща Суперлига и тя е английската Висша лига

  • андреа аниели-
  • ювентус-
  • суперлига-
  • висша лига-
  • уефа

Президентът на Ювентус смята, че шампионатът вече привлича всички най-добри футболисти с колосалните си заплати

Андреа Аниели: В момента има действаща Суперлига и тя е английската Висша лига - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на италианския гранд Ювентус - Андреа Аниели, отправи поредни критики към УЕФА и ФИФА по казуса с проекта за Суперлига. Той смята, че в момента тя съществува под егидата на двете организации, но облагодетелства само шепа клубове.

Постепенно английската Висша лига ще привлече целия футболен елит, който се ориентира там, където плащат най-добре. Това е своеобразна Суперлига. Очаква се да видим два английски клуба във финала на Шампионската лига, а един английски и един шотландски биха могли да спорят на финала в Лига Европа“, каза Аниели пред Calcio e Finanza.

Той предвижда задълбочаване на тази тенденция с оглед факта, че вече и Нюкасъл Юнайтед се ползва с неограничените финансови ресурси на новите си арабски собственици.

Андреа Аниели е сред малцината, които все още не са се отказали от идеята за официална Суперлига, в която да се включат най-успешните клубове от водещите първенства. Той иска УЕФА да се включи в ролята на регулатор, който да гарантира честността в провеждането на турнира, но за сега президентът на федерацията - Александър Чеферин, не дава и да се издума по тази тема.

В Европейския съд има заведено дело, което оспорва монополизма на УЕФА върху футбола на „стария континент“. В миналото е имало и други подобни казуси, които са отивали в полза на новосформираните федерации, но те са били в други спортни дисциплини, като фехтовката и тениса на маса.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА