Last news in Fakti

11 Май, 2022 19:02 3 990 0

С привличането на Холанд Гуардиола вече е готов да прати свой нападател в пряк конкурент в Англия

  • габриел жезус-
  • арсенал-
  • манчестър сити

Проведени са дори разговори с агента на играча в последните дни

С привличането на Холанд Гуардиола вече е готов да прати свой нападател в пряк конкурент в Англия - 1
Снимка: БГНЕС

Хосеп Гуардиола изглежда веднъж завинаги ще реши въпроса с централния нападател в Манчестър Сити или поне в следващите десетина-петнайсе години, благодарение на привличането на Ерлинг Холанд. Това обаче е лоша новина за един от настоящите му голаджии в лицето на Габриел Жесус. Спортният журналист Фабрицио Романо обяви днес, че агентът на бразилеца е провел разговори с лондонския Арсенал, за да се обсъди възможността за трансфер в посока „Емиратс“ през лятото.

Жесус бе привлечен през 2017 г. от Палмейрас срещу €32 млн., като идеята бе постепенно да се превърне в прекия наследник на Серхио Агуеро, но по една или друга причина това не се случи. 234 мача, 95 гола и 46 асистенции по-късно той е смятан по-скоро за второстепенен герой в плановете на Гуардиола.

Микел Артета от друга страна страда напълно от липсата на човек, който умее да бележи, въпреки добрата форма в изминалите седмици на Еди Нкетиа. Неговият Арсенал е един от най-слаборезултатните тимове в шампионата на Англия тази година, като само Букайо Сака и Емил Смит Роу могат да се похвалят съответно с по 11 и 10 попадения във всички турнири.

Габриел Жесус със сигурност ще струва поне около €40-50 млн. на „артилеристите“, но евентуалното завръщане в Шампионската лига догодина налага дори още по-сериозни инвестиции.

@fabrizioromano 🚨 ARSENAL BOOM! TWO TOP TARGETS + GABRIEL JESUS AGENT STATEMENT #HereWeGo #FabrizioRomano #Arsenal #GabrielJesus #Tielemans #Football ♬ Sunny Day - Ted Fresco


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА