Last news in Fakti

16 Май, 2022 19:32 1 398 4

Стари кошмари вече дебнат Левски в Европа

  • левски-
  • лига на конференциите

Триумфът в Купата на България гарантира мястото на клуба в квалификациите за Лигата на конференциите

Стари кошмари вече дебнат Левски в Европа - 1
Снимка: БГНЕС

„Синият“ празник из цялата страна продължава и днес, след като Левски сложи край на сушата и вдигна Купата на България в дербито срещу ЦСКА. Но съвсем скоро Станимир Стоилов ще бъде изправен пред едно друго позабравено предизвикателство за клуба - евротурнирите.

Коефициентът на „сините“ за сезона е 3.900, което го нарежда доста ниско в йерархията на УЕФА, пише Sportal. Това означава, че отборът вече е дебнат от някои стари кошмари от миналото.

Още в първия квалификационен кръг за Лигата на конференциите Левски може да се изправи срещу Базел, Славия Прага, Астана, Бате Борисов или Шкендия измежду купът стойностни тимове. Част от тях дори записаха първите си стъпки в евротурнирите именно срещу родния гранд.

Фактът, че сезон 2022/23 ще започне по-рано от обичайното в България означава, че българските тимове ще имат прекалено малко време за подготовка, но пък ще имат възможност да се настроят по-добре за битките в Европа. След не повече от месец ще разберем съперниците на българските участници в турнирите.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ехх, колко жалко е да си говедо!

    5 6 Отговор
    Олимпия Любляна чакаме ви с интерес, евроидиоти пак да наевеш! 3
  • 3 ЛЕВСКАРЯ

    8 2 Отговор
    Всички да подкрепим БЪЛГАРСКИЯ отбор ЛЕВСКИ по пътя на УЕФА!
  • 4 Теодоро

    5 4 Отговор
    ЛЕВСКИ ЗАВИНАГИ!!! ДОЛУ оранжевите чорбари!!