Last news in Fakti

4 Юни, 2022 23:47 1 525 0

Италия и Германия не се победиха в Лигата на нациите

  • италия-
  • германия-
  • лига на нациите-
  • футбол

Пелегрини изведе адзурите напред в резултата, но само две минути по-късно Йосуа Кимих развали празника на съперника и оформи равенството 1:1

Италия и Германия не се победиха в Лигата на нациите - 1
Снимка: БГНЕС

Италия и Германия завършиха наравно 1:1 мача си от първия кръг на новото издание на Лигата на нациите. В 70-ата минута Лоренцо Пелегрини изведе адзурите напред в резултата, но само две минути по-късно Йосуа Кимих развали празника на съперника и оформи равенството, което остана непроменено до края.

Италия и Германия не се победиха в Лигата на нациите
Снимка: БГНЕС

Германия наложи пресата си и принуди съперника да се защитава от самото начало на двубоя. В осмата минута Томас Мюлер опита нещо интересно, но пасът му бе блокиран от италианската защита.

След четвърт час игра Серж Гнабри проби страхотно в наказателното поле на съперника и стреля, но Джанлуиджи Донарума се отчете с брилянтно спасяване. Италия отвърна с изстрел на Лоренцо Пелегрини, който обаче бе блокиран, а малко след това и страничният съдия вдигна флага си за засада.

Италия и Германия не се победиха в Лигата на нациите
Снимка: БГНЕС

В 26-ата минута Томас Мюлер се включи добре в наказателното поле и моментално шутира към вратата, но защитата на Италия се справи.

Десетина минути по-късно Давиде Фратези опита удар от средно разстояние, но прати топката вдясно от целта. Секунди след това Джанлука Скамака получи добър пас на границата на наказелното поле и стреля към вратата, но нацели лявата греда.

Италия и Германия не се победиха в Лигата на нациите
Снимка: БГНЕС

Бундестима не успя да се възползва от пълната анархия в наказателното поле на противника и след дълго разбъркване Гнабри стреля над вратата на Донарума.

Със старта на втората част домакините заиграха по-добре и още в първите минути Скамака отново се размина с откриващото попадение, след като с гръб към вратата все пак успя да стреля с глава, но неточно. Първият точен удар за Скуадрата бе именно на Скамака, когато в 54-ата минута опита технично изпълнение, но Нойер се справи с лекота.

След час игра страстите се нажежиха, след като Керер влезе остро в краката на Политано, а след това спор между Кимих и Флоренци доведе до разправия между играчите.

Италия и Германия не се победиха в Лигата на нациите
Снимка: БГНЕС

В 70-ата минута италианците нанесоха своя удар. Нонто напредна отдясно и центрира успоредно на голлинията, където Лоренцо Пелегрини бе на точното място, за да засече и да прати кълбото право в мрежата на Нойер.

Радостта на Италия обаче издържа само две минути. В 73-ата минута Йосуа Кимих засече отскочила топка и я прати във вратата на Донарума, изравнявайки равенството. Попадението бе проверено за игра с ръка на Вернер, каквато имаше, но бе преценено, че е била неволна.

В добавеното време Италия пропиля страхотна възможност да вземе максимума, след като никой не засече добро центриране на Пелегрини към наказателното поле.

Така двата тима стартираха кампанията в Лигата на нациите с равенство и взеха по точка от двубоя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА