Last news in Fakti

7 Юни, 2022 11:15 4 250 15

Треньор на националите по щанги: Синът ми не яде медали!

  • щанги-
  • иван иванов-
  • вдигане на тежести-
  • федерация по вдигане на тежести-
  • спортно министерство-
  • спорт-
  • неделчо колев

Не сме получавали заплати пет месеца

Треньор на националите по щанги: Синът ми не яде медали! - 1
Снимка: БГНЕС

Легендарният ни щангист и треньор на националите Иван Иванов, който върна славата на българското вдигане на тежести с фурора на европейското в Москва и световното в Ташкент миналата година, както и на току-що завършилия шампионат на Стария континент в Тирана, все още не знае дали ще продължи да води отбора.

Олимпийският, четири пъти световен и пет пъти европейски шампион заяви за „Мач Телеграф“, че няма договор с федерацията и от началото на годината работи без пари. Той е бил и на собствени разноски на шампионата в Албания, където направи нещо историческо и изведе нашите до пет титли и общо 8 медала, както и до първите места в класирането по медали и това по точки.

Треньор на националите по щанги: Синът ми не яде медали!
Снимка: БГНЕС

„Аз и помощниците ми в националния Никола Колев и Алан Цагаев, както и членът на УС доц. Димитър Димитров, сме без подписани договори за 2022 година и съответно не сме получавали заплати пет месеца. Президентът Неделчо Колев управлява еднолично и е скрил нашите договори. Само той има достъп до банковите сметки. От министерството всичко като финансови договорености към централата вече е изпълнено, но не така стоят нещата между нас четиримата и федерацията. Трябва да има яснота с договорите ни, защото колкото и да работим без пари и да печелим отличия и слава, все пак синът ми не яде медали, нали?“, заяви Иванов.

"С това, което постигнахме в Тирана, е очевидно, че сме от страните с традиции в този спорт. И се надявам да продължи да е така. Щангистите разбраха за какво иде реч с безпаричието четири месеца. Че това са документални неща, които трябва да се изчистят във времето. Аз и всички колеги сме им помагали финансово и морално само и само да не се откажат. Разбраха ни и резултатите са налице", заяви Иванов.

Отдавна вървят слухове из щангите, че Неделчо Колев иска да махне Иван Иванов, с когото отдавна не са в добри отношения, и да сложи на негово място Пламен Аспарухов. Щангистите ни обаче ясно заявиха на прибиране от Албания, че искат да работят с Иванов и с никого другиго.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро Тъпиро

    20 8 Отговор
    Сега по мое време ще се научи и медали да яде!
  • 2 Еви му файката

    19 3 Отговор
    Аман от елементарни казуси, които са толкова абсурдни, че се случват, че ти иде да отидеш в Парламента и Мин. Съвет с една дебела сопа и да млатиш наред. Ние за какво сме ги назначил тия гащници там, след като се стига то това безхаберие??? Я марш, Уволнени сте!
  • 3 бравос

    13 3 Отговор
    Не шаст ници са тия дето дават парите....бо клу ци долни....как не ги срам...
  • 4 чичо стамат

    15 2 Отговор
    БЕЗХАБЕРИЕТО НА УПРВНИЦИТЕ НИ Е ТОТАЛНО.ИМАМЕ МИНИСТЪР НА СПОРТА,КОЙТО ЯВНО НЕ ГО ИНТЕРЕСУВАТ ПОДОБНИ ПРОБЛЕМИ .НЕ МОГАТ ДЕ СЕ ОПРАВДАЯТ ВЕЧЕ С БАТ БОЙКО ,ЗАЩОТО ДЕФАКТО ТЕЗИ ПАРТИЙКИ УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ ЦЯЛА ГОДИНА КАТО ВКЛЮЧИМ И СЛУЖЕБНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гневен

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "чичо стамат":

    Министъра е припок и го интересува само лесека
  • 8 Фифи

    6 3 Отговор
    Той синът му работи в министерството на спорта и взима доста добра заплата.
    А кой ли го е уредил на работа там.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мишо

    1 2 Отговор
    Аз съм ви проклел.Ти Иван си долно джудже и забраняш къде беше.Долният ти син живя при Гидика 4 години докато учи НСА
    И накрая ти заби нож в гърба му..Ти си долен..и са пустите пари прицакахте доста хора с оня дъртия мошеник Димитров
    Бъдете проклети.
  • 11 Надежда

    1 0 Отговор
    11 години само взимаш Иванов...сина ти яде и жена ТИ ядат пари И КОЛИ
    Ти си нищо .Един спортист не си създал.
  • 12 Арсо

    2 0 Отговор
    Тоя пък само реве...ходи си вече
    Бая отвлече
    На светлини години си от Абаджиев..
  • 13 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    2 3 Отговор
    Закривайте го този просташки "спорт". Щангистите да се преквалифицират на хамали и да почнат да мъкнат мебелите на хората.

    Който иска да спортува каквото и да е, и да печели медали, да бъде така добър да се финансира сам от собствения си джоб, без да си присвоява данъците на 70% мизерстващи хора в България. И да го прави без да получава заплата. Който иска да получава заплата са се захване с нещо полезно за обществото като: да мете улиците; да мие чинно; да копае и бере зеленчуци; да строи стадиони и спортни зали за децата ... Дойде ми до гуша от безполезни търтеи "носещи" "медали" на България.

    Коментиран от #15

  • 14 Вичи

    2 0 Отговор
    Гледах първенството и се радвах от сърце. Дано сте живи и здрави Вие и семействата Ви. Дано Ви се изплати всичко.
  • 15 малко история

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА":

    По неграмотен коментар не може и да има .Нищо лично но кой си ти за да определяш кой спорт да съществува и кой не ?! По твоята логика за какъв чеп са ни тия стадиони като отдавна нямаме футбол или ако имаме е на ниво махленски . Много изпростяхте вече на тая територия , но може би с право след като отдавна нямате вече Държава .