Last news in Fakti

14 Юни, 2022 11:18 881 3

Димитър Пенев: Днешните футболисти си говорят за всичко друго, но не и за футбол

  • димитър пенев

„Треньор №1 на XX век“ се чуди къде са всички родни юноши в момента

Димитър Пенев: Днешните футболисти си говорят за всичко друго, но не и за футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Димитър Пенев изрази разочарованието си от съвременния футбол, като подчерта, че атлетите в момента се интересуват повече от други неща, отколкото от самия спорт.

На „ти“ съм разговарял с футболистите и съм им обръщал голямо внимание. Когато виждам, че има качества и отношение, трябва да гради себе си, това е колективна игра. Не по двойки и тройки да се събират и не можем да ги разберем какво говорят. Ако ги запиташ, те ще ти кажат или за бизнес, или някой фен ги е поканил, или други работи. Обаче за футбол не си говорят“, каза „Пената“ пред вестник „Над 55“, цитиран от „Тема Спорт“.

„Треньор №1 на XX век“ недоумява и къде са юношите на България в клубния ни футбол. Водещите отбори основно залагат на чужденци, което пречи на развитието на младите таланти у нас.

Той също така призна, че не обича да дава съвети, защото българската народопсихология е такава, че при грешка хората хвърлят вината върху онзи, който им е дал съвет.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Матрософ

    3 2 Отговор
    Ами млади момчета бе Пена. Нормално е само кифли да са им в главите.
  • 2 Левски 1914

    5 0 Отговор
    За юношите да пита Ганчев и Домусчиев.
  • 3 Дервиш

    5 0 Отговор
    Важното е да са епилирани,гелосани с красиви диадеми и лъскави коли,дискотеките да са на макс