Last news in Fakti

15 Юни, 2022 22:03 2 951 0

Националният селекционер на Германия е доволен, че Левандовски и Холанд напускат Бундеслигата

  • роберт левандовски-
  • ерлинг холанд-
  • ханзи флик-
  • германия

Надеждите му са, че повече талантливи германци ще получат шанс за изява

Националният селекционер на Германия е доволен, че Левандовски и Холанд напускат Бундеслигата - 1
Снимка: БГНЕС

Ерлинг Холанд официално напусне Борусия Дортмунд в посока Манчестър Сити, а Роберт Левандовски публично заяви, че иска да се раздели с Байерн Мюнхен за сметка на Барселона. Това може и да е лоша новина за повече почитатели на германската Бундеслига, но не и за селекционера на националния отбор - Ханзи Флик.

Това би трябвало да се окаже възможност за младите германци, за да се докажат. Добър пример е Карим Адейеми в Дортмунд, макар да е много по-различен от Холанд. По-трудно е обаче да видим как ще заиграе Юлиан Нагелсман в Байерн“, каза Флик пред Bild.

Германия от години насам страда от липсата на класен централен нападател. Последните такива бяха Мирослав Клозе и Лукас Подолски, макар и двамата да бяха от полски произход. Марио Гомез също попада сред добрите реализатори за „Бундестима“, но и той е наполовина испанец.

Примерът с Адейеми пък е, че в жилите на младока тече нигерийска кръв. По-важното обаче е, че вече има мачове под ръководството на Флик и бъдещето само ще докаже дали ще е достоен наследник на Клозе, Подолски и Гомез.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА