Last news in Fakti

16 Юни, 2013 17:59 894 0

Лоренсо покори и Каталуния!

  • хорхе лоренсо-
  • moto gp-
  • каталуния
Лоренсо покори и Каталуния! - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Настоящият световнен шампион Хорхе Лоренсо триумфира за трети път през този сезон в MotoGP. Испанецът бе най-бърз в състезанието за Голямата награда на Испания на писта „Каталуния".

Хорхе съкрати разликата до лидера в генералното класиране Дани Педроса. С втория си пореден успех пилотът на Yamaha вече е на седем точки от своя сънародник.

Испанската доминация в надпреварата бе допълнена от третото място на Марк Маркес, който в заключителните обиколки сериозно притисна своя съотборник в Honda

Педроса, който постави рекорд за скоростна обиколка в квалификациите вчера, трябваше да се задоволи с второто място в днешната надпревара.

Финалните акорди на надпреварата предложиха много зрелище за феновете по трибуните, защото дебютантът в MotoGP през този сезон Марк Маркес атакуваше постоянно съотборника си Педроса.


В първите няколко обиколки борбата в челото бе оспорвана, като освен двамата лидери плътно до тях бяха още Марк Маркес, Кал Кръчлоу и Валентино Роси.

В 6-та обиколка обаче англичанинът изхвърча от пистта, а секунди след това на същия 10-ти завой отпадна и шампионът за 2006 година Ники Хейдън.

Валентино Роси се възстанови от кошмарно протеклото Гран при на Италия в предишния кръг и завърши на 4-то място с другия мотор на Yamaha.

Водещото трио се откъсна от Роси. Между Доктора и Маркес се отвори разлика, като позициите не се промениха. Седем тура преди края Лоренсо подобри темпото си и увеличи предимството си пред Педроса до повече от една секунда

Германецът Щефан Брадъл направи най-доброто си представяне в кампанията и се нареди на 5-та позиция, следван от Брадли Смит, който също впечатли за 6-то място.

Маркес направи силна последна обиколка и отново се залепи за опашката на водача във временното класиране Педроса, но до изпреварване не се стигна.

В общото класиране води Педроса със 123 точки, Лоренсо е втори със 116 и стопи разликата до 7 точки. Маркес е трети с 93, а Кръчлоу остава със 71. Валентино Роси е далеч назад на 5-то място с цели 63-точки изоставане.

Класиране Гран При на Каталуния:



 

P.S. Валякът, с който политическата олигархия мачка народа вече 23 години, се нарича пропорционална избирателна система. Ако искате истинска промяна, подкрепете: 100% мажоритарни избори с възможност за отзоваване на депутатите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА