Last news in Fakti

7 Юли, 2022 15:33 862 0

Капитанът на Наполи ще замени напускащия Матайс де Лихт

  • матайс де лихт-
  • калиду кулибали-
  • ювентус-
  • наполи

Нидерландецът е пред трансфер в Байерн Мюнхен или Челси

Капитанът на Наполи ще замени напускащия Матайс де Лихт - 1
Снимка: БГНЕС

Матайс де Лихт изглежда все по-сигурно, че ще напусне Ювентус, а с оглед раздялата и с Джорджо Киелини става сигурно, че клубът ще привлече нов централен бранител. Gazzetta dello Sport смята, че това ще е капитанът на Наполи - Калиду Кулибали.

Сенегалецът отдавна е спряган за трансфер при „старата госпожа“, но футболното дълголетие на Леонардо Бонучи и компания направи така, че ръководството да не прави всичко възможно за сделката. Сега обаче ситуацията е напът да се промени и то сериозно.

Де Лихт почти със сигурност ще си тръгне, като опциите пред него са Челси и Байерн Мюнхен, а това би оставило „бианконерите“ само с Бонучи и Даниеле Ругани в сърцето на отбраната. Разбира се, там са още завърналите се от наем Федерико Гати и Раду Драгушич, но и двамата не са от нужната класа, за да изнесат цял сезон за гранд от ранга на „Юве“.

Кулибали междувременно е оценяван на €35 млн. с оглед напредналата си възраст, но традицията в Италия показва, че именно в 30-те си години защитниците достигат своя пик във формата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА