Last news in Fakti

18 Юли, 2022 13:37 2 901 3

Рекордно класиране в ранглистата за Гришо от близо година

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • ранглистата

Първата ни ракета вече е №18 в класацията на АТП, след като Пабло Кареньо Буста се раздели със спечелените си точки от надпреварата в Хамбург и загуби цели пет места в подреждането

Рекордно класиране в ранглистата за Гришо от близо година - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров продължава да се изкачва в световната ранглиста, докато се възстановява от контузията в бедрото, която получи още в първия си мач на "Уимбълдън". Първата ни ракета вече е №18 в класацията на АТП, след като Пабло Кареньо Буста се раздели със спечелените си точки от надпреварата в Хамбург и загуби цели пет места в подреждането.

Постижението е върхово за Димитров от миналия август насам. Той се завръща на корта на 31 юли, когато започва турнирът във Вашингтон.

Рекордно класиране със скок от 25 места отбелязва и Александър Лазаров, който наскоро спечели титлата на турнира от сериите "Фючърс" в София. Той вече е 370-и в ранглистата. Същата надпревара беше успешна и за Симон Антони Иванов, който достигна до полуфиналите и по този начин си осигури дебют в топ 700 на света.

Челната десетка остава непроменена, като класацията продължава да бъде оглавявана от Даниил Медведев, следван от Александър Зверев и Рафаел Надал. Топ 5 се допълва още от Стефанос Циципас и Каспър Рууд, докато Новак Джокович остава на седма позиция.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    5 0 Отговор
    Че този играе ли изобщо или му дават точки за всяка бодната милфка?
  • 2 имаджин

    3 0 Отговор
    Сервис-мрежа,сервис-аут. Та те така.
  • 3 карамфила

    3 0 Отговор
    Колкото повече е контузен и не играе,толкова повече се качва в ранглистата и един ден без да е играл с Ноле може да го изпревари дори.Какво става със сватбата с Лолитка след като прие исляма?