Last news in Fakti

24 Юли, 2022 12:06 1 021 2

САЩ, Ямайка и Германия стъпиха на световния връх в женската щафета

  • лека атлетика-
  • сащ-
  • ямайка-
  • германия-
  • щафета

Особена изненада направиха германките с бягането си

САЩ, Ямайка и Германия стъпиха на световния връх в женската щафета - 1
Снимка: БГНЕС

Световното първенство по лека атлетика предложи страхотно шоу в състезанието на 4 по 100 метра при жените, където САЩ, Ямайка и Германия се качиха на почетната стълба след страхотно бягане.

Битката за първото място се реши от само 4 стотни в полза на американките, които завършиха щафетата с време от 41,14 секунди. Те бягаха в състав Мелиса Джеферсън, Аби Стайнър, Джена Прандини и Туаниша Тери.

Втори останаха момичетата от Ямайка - Шли-Ан Фрейзър-Прайс, Шерика Джаксън, Илейн Томпсън-Хера и Кемба Нелсън.

Голямата изненада обаче дойде от отбора на Германия. Татяна Пинто, Александра Бюрхарт, Джена Люкенкемпер и Ребека Хаасе взеха бронзовите медали с време от 42,03 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жссттт

    0 2 Отговор
    Руски колко медала има на световното 😁😁😁
  • 2 от спалнята на атлетиката

    1 1 Отговор
    С цел световен рекорд се подготвя ЛГБТ щафетен отбор. За да се пестят стотни щафетната палка не се предава на ръка, а просто се забучва.