Last news in Fakti

26 Юли, 2022 10:10 2 152 6

Антъни Джошуа: Чувствам, че не получавам достатъчно уважение в САЩ

  • антъни джошуа-
  • бокс-
  • сащ-
  • спорт

Исках да донеса титлите в Англия и да покажа, че сме солидни

Антъни Джошуа: Чувствам, че не получавам достатъчно уважение в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС

Антъни Джошуа обяви, че в САЩ никога не са го уважавали като сериозен боксьор в тежка категория заради любовта на британците към чая и кралицата. Олимпийският шампион от 2012 г. спечели титлата на IBF само 3 години след като стана професионалист, след което надви Владимир Кличко в исторически мач на Уембли през 2017.

Но историята на Джошуа с американците не е на ниво. Той не успя да се договори за мач с родения в Алабама шампион на WBC тогава Дионтей Уайлдър и феновете в САЩ решиха, че Ей Джей го е страх.

Дебютът на Джошуа в САЩ донесе първата му загуба като професионалист. През 2019 г. Анди Руис Джуниър победи британеца и това допълнително снижи репутацията му отвъд океана. Самият Джошуа твърди, че янките смятат британците по-увлечени по чая и кралицата, отколкото към бокса.

„Чувствам, че не получавам достатъчно уважение“, обяви Ей Джей преди реванша с Усик в Саудитска Арабия. „Когато започнах в тази категория си мислех „ще се изправя срещу всеки съперник. Незавизимо кой е той“. Може би защото съм британец, американците никога не са ме уважавали. Исках да донеса титлите в Англия и да покажа, че сме солидни. Някои хора обаче си мислят, че ние само пием чай и си говорим за кралицата“.

„Има хора, които продължават да ме питат „Ей Джей, какво е да се срещнеш с кралицата?“ Не ме виждаха като доминираща сила в бокса“, допълва Джошуа.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хмм

    4 0 Отговор
    Отивай в Африка. Там ще те уважават.

    Коментиран от #6

  • 4 Ти идиот ли си???????????

    1 0 Отговор
    Еми да не би да си Майк Тайсън бе смешник,Майки щеше да ги бие по двама на веднъж от тия днешните смешници.
  • 5 3333

    0 0 Отговор
    Уважение се печели,не се дава.смешник ...
  • 6 Иван Радоев

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хмм":

    Доста елементарно изказване на ниско културен човек с без перспективно бъдеще