Last news in Fakti

29 Юли, 2022 09:34 1 138 2

Юрген Клоп възхитен от качеството на женския футбол

  • юрген клоп-
  • футбол-
  • женски футбол-
  • европейско първенство по футбол за жени

Наистина обожавам женския футбол

Юрген Клоп възхитен от качеството на женския футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Европейското първенство по футбол за жени получи одобрение и похвали от един от най-добрите треньори в света Юрген Клоп.

Германецът, който изведе Ливърпул до всички възможни значими трофеи от 2016 насам, е впечатлен от представянето на футболистките по време на турнира в Англия. Европейският шампионат предложи 92 гола в 30 мача и ще завърши с финала Англия срещу Германия в неделя. Двата отбора са само с победи и с по един допуснат гол.

"Наистина обожавам женския футбол. Невероятен е. Качеството на този турнир е много, много високо", заяви той преди мача за суперкупата на Англия срещу Манчестър Сити.

"Англия се представя изключително добре. Гледах и три мача на Германия. Те също се справят отлично. Финалът ще бъде много интересен, тъй като се изправят един срещу друг два много силни отбора. Колкото и да харесвам Англия обаче, Германия е в моето сърце.

За тях ще бъде много трудно заради разпродадения "Уембли", където ще има предимно англичани. Домакините са фаворити с малко, но и Германия има шанс. Турнирът бе качествен за всички отбори и това е важно за лицето на женския футбол. През последните години той вдигна значително нивото си. Вижда се голям напредък чисто технически, мачовете са по-бързи и физически също има промяна.

Поздравявам всички отбори, които участваха, защото това бе много добра реклама за футбола. Не за женския, а за футбола като цяло", коментира Клоп.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 2 Отговор
    Нищо не казва за "атмосферата" в съблекалнята ‼️‼️‼️

    Коментиран от #2

  • 2 🎈🎈😀😀🎈🎈

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ....воайор ли си,ШЕФЕ🤓