Last news in Fakti

31 Юли, 2022 15:55 1 060 0

РБ Лайпциг плати 30 милиона евро за защитник

  • рб лайпциг-
  • давид раум-
  • защитник-
  • германия-
  • хофенхайм

Това е фантастичен трансфер за нас, обявиха от клуба

РБ Лайпциг плати 30 милиона евро за защитник - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германският защитник Давид Раум се присъедини към РБ Лайпциг от Хофенхайм с договор за 5 години, съобщиха и двата клуба в неделя. 24-годишният Раум ще струва на носителя на Купата на Германия около 30 милиона евро с бонусите. Досега той имаше контракт с Хофенхайм до 2026-а, но игра за отбора само един сезон, предаде БТА.

Шампионът Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд също имаха интерес към защитника, който помогна на отбора на Германия до 21 години да спечели европейската титла миналата година, а след това записа и 9 мача за мъжкия национален тим. "Много съм щастлив от трансфера ми в Лайпциг, клубът свърши много работа, за да ме докара тук", каза Раум. "Местя се в град, който е луд по футбола и има фантастичен стадион, както и в отбор, който се стреми да играе успешен и атрактивен футбол. РБ Лайпциг ми дава възможност да играя в Шампионската лига и ми осигурява перфектни условия за развитие", допълни футболистът.

"Това е фантастичен трансфер за нас. Въпреки няколко оферти от други отбори Давид избра Лайпциг. Той е национал на Германия и млад футболист, който се вписва във философията ни. Неговото привличане е още един знак за целите ни и за това, че се развиваме постоянно като клуб", коментира търговският директор на Лайпциг Флориан Шолц. Съобщението за трансфера дойде ден, след като Лайпциг загуби от Байерн Мюнхен с 3:5 финала за Суперкупата на Германия. Раум може да направи дебют за новия си отбор в мача срещу Щутгарт в Бундеслигата следващата неделя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА