Last news in Fakti

1 Август, 2022 10:10 1 026 2

Изкушават Лудогорец с 2 млн. евро за Сотириу

  • пиерос сотириу-
  • лудогорец-
  • футбол-
  • санфрече

Той е получил предложение да прибере 2,5 млн. евро за 2,5 години, което прави по милион евро на година

Изкушават Лудогорец с 2 млн. евро за Сотириу - 1
Снимка: БГНЕС

Eдин от водещите футболисти на Лудогорец – голмайсторът Пиерос Сотириу, е изкушаван с огромна заплата от японския Санфрече Хирошима. Той е получил предложение да прибере 2,5 млн. евро за 2,5 години, което прави по милион евро на година. Самият клуб е пратил оферта на Лудогорец, която е на стойност около 2 млн. евро, но шампионите искат повече пари. Предполага се, че трансфер може да има, ако тя бъде завишена с минимум 500 000 евро, пише "Мач Телеграф". През годините Лудогорец ясно е показвал, че не продава евтино своите звезди.

Към днешна дата самият Сотириу мисли само за мачовете с Динамо Загреб, като логично ще бъде титуляр. Той дори получи почивка от Анте Шимунджа в мача със Спартак Вн, в който неговият заместник Игор Тиаго блесна с два гола и две асистенции. Възможно е трансфер на Сотириу в Санфрече Хирошима да има след мачовете с хърватския гранд.

Ако обаче „орлите“ продължат напред в Шампионската лига, едва ли самият кипърски футболист ще се лиши от мечтата си да играе в групите на най-престижния клубен турнир.

През зимата към него имаше огромен интерес от друг японски клуб, който беше готов да извади 1,5 млн. евро за Сотириу. Лудогорец обаче не прие това предложение, а кипърецът стана голмайстор на efbet Лига през миналия сезон, изпреварвайки Жорди Кайседо.

Иначе треньор на Санфрече Хирошима е германецът Михаел Скибе, който иска много да притежава Сотириу.

Преди дни пък Лудогорец продаде Алекс Сантана за 2,5 милиона евро на Атлетико Паранензе, като запази 20% от правата на играча. "Орлите" ще получат и 500 хил. евро бонус при добро представяне на бразилеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анонимен

    0 1 Отговор
    Сотир не е чак толкова добър . Гюмеджия ....
  • 2 Оххххххххххххххх

    0 0 Отговор
    И толкоз малко пари. Ми то за някой спънат кон от ЦСКА ще вземе повече. Ми и ония от Левски ЦУНАМИ, ФОРТУНА и други дават повече?