Last news in Fakti

24 Юни, 2013 14:15 2 388 0

Ожие съсипа конкуренцията на рали "Сардиния" (видео)

  • wrc-
  • рали-
  • сардиния-
  • ожие
Ожие съсипа конкуренцията на рали "Сардиния" (видео) - 1
Снимка: WRC

Тимът на Volkswagen записа пета победа от общо седем старта за този сезон в световния рали шампионат (wrc), след като Себастиян Ожие с Volkwagen Polo  се качи за четвърти път на призовото място на почетната стълбичка.  Ожие бе блестящ и  не остави шансове на съперниците си в рали „Сардиния”.

Пилотът  на VW излезе начело още след старта на надпреварата и не допусна никой от съперниците му да го застраши, като  триумфира в 7 от общо 16 специални отсечки.

Втори остана  Тиери Нювил  с Ford Fiesta,  като за белгиеца това е най-доброто постижение в кариерата му във WRC.

Трети завърши вторият пилот на Volkswagen Яри-Мати Латвала . Той загуби шансове за победа още в началото на ралито, когато спука гума и му трябваха две минути, за да я смени.

В самото начало на състезанието Евгений Новиков  с Ford Fiesta, излезе от трасето,  а малко след това го последва и съотборникът му Мадс Отсберг. За разлика от руснака, норвежкият пилот успя да са върне на трасето и продължи състезанието по системата Rally 2.

Първият пилот  на Citroen Мико Хирвонен  нямаше никакъв късмет на рали „Сардиния”. До десетия етап той водеше борба с Нювил за второто място, но допусна грешка, заради която излетя от трасето и отпадна.

Отлично състезание направи пилотът  Роберт Кубица също със  Citroen. Полякът записа втора поредна победа в категорията за автомобили с един двигателен мост и завърши 10-и в общото класиране.

Ожие е лидер в генералното класиране към момента със  154 т., следван от Латвала с  90 т., Нювил  със  70 т. и  Себастиян Льоб  с 68 т.

От  1-ви до 3-ти август ще се проведе  следващото състезание от WRC - рали „Финландия”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА