Last news in Fakti

3 Август, 2022 18:03 1 343 3

26-годишна лекоатлетка призна, че през половината си живот се бори с множествена склероза

  • множествена склероза-
  • лека атлетика-
  • лина нилсен

Британката дълго време е пазила диагнозата си в тайна

26-годишна лекоатлетка призна, че през половината си живот се бори с множествена склероза - 1
Снимка: БГНЕС

26-годишната състезателка на 400 метра с препятствия Лина Нилсен призна в интервю за Telegraph, че страда от множествена склероза.

Тя споделя, че първите симптоми на болестта са започнали да се проявяват, когато е била едва на 13 години, но е била диагностицирана с проблема малко преди да навърши 18.

Дълго време тя се бори, както с физическия си проблем, така и с депресията, в която е изпаднала в ранните етапи на своята кариера.

Днес Нилсен иска да бъде пример за хората по света, че множествената склероза е болест, с която човек може да се бори. Тя дори печели бронз от Световния шампионат по лека атлетика в дисциплината 4 по 400 метра с препятствия.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Росен Марков

    2 0 Отговор
    Браво на нея! Бог да я пази!