Last news in Fakti

4 Август, 2022 20:03 7 847 11

Майк Тайсън: Усик е елитен боксьор-аматьор и точно това създава проблеми на Джошуа

  • олександър усик-
  • антъни джошуа-
  • майк тайсън-
  • бокс

„Железния Майк“ има съвет за „Ей Джей“ в реванша му след няколко седмици

Майк Тайсън: Усик е елитен боксьор-аматьор и точно това създава проблеми на Джошуа - 1
Снимка: БГНЕС

Майк Тайсън направи любопитен коментар преди реванша между Олександър Усик и Антъни Джошуа, описвайки силните страни на украинеца и давайки съвет за успех на британеца.

Усик е много труден за удряне. Той е елитен боксьор-аматьор, а точно този тип боксьори противодействат на типове като Джошуа, защото се движат прекалено много, правят отклони и други подобни неща“, каза „Железния Майк“ в подкаста на Джо Роугън, цитиран от Ring News 24.

Любопитното е, че и двамата бойци са олимпийски шампиони, но в различни дисциплини. Усик едва преди няколко години реши да качи килограми, за да се състезава с най-тежките, докато Джошуа спря да тренира като бодибилдър и свали мускулна маса.

Той е способен на много и затова не е загубена душа, може да се учи много, прави го в момента и затова Джошуа е толкова опасен, защото продължава да се учи. Не бива просто да отстъпва, а крошетата му трябва да са постоянни, за да направят разликата“, каза още Тайсън.

„Ей Джей“ се славеше като един от бойците с най-тежък удар в бокса, но от мача му с Владимир Кличко насам все по-рядко виждаме проявите му на груба сила. От една страна е добре, че се развива, като боксьор, но от друга губи това, което го превърна в толкова велик шампион.

Вторият двубой между двамата е на 20 август в Саудитска Арабия. Очакванията са за едно истинско зрелище.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    22 9 Отговор
    Мексиканчето му разказа играта от тупаници първия мач и затова Джошуа обърна плочата, разбра че има хора дето удрят по-яко от него.
    Пък Тайсън беше зрелищен боксьор, до момента в който Люис и Холифийлд му показаха какво е това аджеба бокс!

    Коментиран от #2, #4, #5, #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Един българин

    1 9 Отговор
    Ммммм даа.... Железният -няма друг като него.Движение му емайката бре и яка подготовка.Фюри го спасява ръста и теглото - боксовите му умения са посредствени.Иначе пък демонстрира издръжливост и силен удар.Усик няма килограми за там но пък има умения - ще стане хубав двубой.

    Коментиран от #8

  • 8 Ацо

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Един българин":

    Толкова е "посредствен" Фюри че направи Кличко за смях,не че Кличко няма ръст де ха,ха ! Посредствени са ти познанията по бокс!
  • 9 Дичко

    8 3 Отговор
    Усик няма силен удар, но при равни условия от 10 мача срещу Джошуа ще вземе 9
  • 10 Честно казано

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Aлфа Bълкът":

    Холифийлд беше тромав боксьор, Ленъкс опитваше удари от всякакви положения,за да изненада противника. Да си говорим открито , когато Тайсън беше в най добрата си форма, нито един от тези двамата нямаха шанс срещу него. Говорим за 86 та до 90 та година. Да не говорим за един по страшен от Тайсън,Томи Морисън . Когато ти падне формата по една или друга причина, кандидати много.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.