Last news in Fakti

14 Август, 2022 09:17 2 483 24

Делегат на УЕФА: Левски има изключително минимални шансове за преиграване на мача с Хамрун

  • левски-
  • уефа-
  • хамрун-
  • хамрун спартанс-
  • футбол

Ситуацията се разглежда като съдийска грешка на цялата бригада

Делегат на УЕФА: Левски има изключително минимални шансове за преиграване на мача с Хамрун - 1
Снимка: БГНЕС

Левски има изключително минимални шансове да получи от УЕФА преиграване на реванша от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите срещу Хамрун Спартанс, който тимът на Станимир Стоилов загуби след дузпи. Както е известно, „сините“ поискаха ново провеждане на мача, тъй като при втория гол на малтийския тим в срещата на „Герена“ в четвъртък има формално нарушение на правилата, което не бе регистрирано от работата на румънската съдийска бригада, водена от Ищван Ковач.

Делегатът на мачове на УЕФА Игор Радойчич, който е секретар на съдийската комисия към Сръбския футболен съюз, разясни казуса пред местното издание Alo.rs. Причината в западната ни съседка да се интересуват от развоя на ситуацията е свързана с факта, че Партизан трябва да играе с Хамрун Спартанс или Левски в плейофите на Лигата на конференциите.

„Да, има нарушение на правило 8, което обяснява как трябва да се изпълнява център в началото на всяко полувреме или след гол. Аз не мисля, че ще има преиграване. Ситуацията се разглежда като съдийска грешка на цялата бригада. Това е трябвало да бъде забелязано от главня рефер, неговите асистенти или четвъртия арбитър. Разбирам мотивите на Левски да подаде жалба, но това няма да е достатъчно за назначаване на нов мач. Нарушението на правилото не е такова. Преиграване можеше да има, ако се зачете гол с директен удар при непряк свободен удар, без топката да се докосне до втори човек или при наличие на 12 противникови играчи на терена“, обясни Радойчич.

Подобна позиция изрази пред „Мач Телеграф“ и представител на съдийската комисия към БФС, който обаче е пожелал анонимност. Според него едва 2% е шансът УЕФА да назначи преиграване на срещата на Левски и Хамрун.

„Просто УЕФА не обича да се стига до преигравания. Освен това искам да ви кажа, че за европейската централа не съществува терминът „формално нарушение на правилата“. Има фактическо нарушени. Най-много да накажат съдията. Все едно да вкарат гол от 30 метра засада. Да, на записа щеше ясно да се види и да се докаже, но като няма ВАР – нещата не могат да се върнат. “, твърди родният съдийски представител.

„Ако имаше ВАР, вторият гол на Хамрун със сигурност нямаше да се признае. Но за съжаление нямаше. Мога и друг пример да дам. Да приемем, че е имало дузпа за Хамрун, Михайлов я спасява (редовно и без да излиза напред), но човек от малтийците, който е влязъл преди изпълнението в наказателното поле, я довкара, а съдията признае гола - това е пак съдийска грешка. Но нищо повече няма да се направи и не може да се преиграе мач за такова нещо. Ако за такива явни съдийски грешки се преиграваха мачове, трябваше да има по 15 такива на седмица. Най-много да намалят оценките на съдията или съдиите. Но в Левски може би са си прави да се опитат до край да направят всичко. Има 1-2% шанс да решат да уважат контестацията, но едва ли“, допълва специалистът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уефски-Спартанс

    47 7 Отговор
    Тия вместо да целуват ръка на УЕФА, че им дават лиценз да играят в Европата при 30 млн борчове, они им се качват на главата.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Биби

    10 26 Отговор

    До коментар #1 от "Уефски-Спартанс":

    Що, Барселона колко милиарда имат?
  • 3 кУмУнист

    17 11 Отговор
    Естествено, че няма да се преиграе мача, просто трябва да забранят на съдията да свири доживот. Същия този съдия няколко дни по рано забърка скандал и в Румъния, давайки измислени дузпи, явно това е техния Волен Чинков.

    Коментиран от #5, #6, #21

  • 4 кУмУнист

    10 34 Отговор

    До коментар #1 от "Уефски-Спартанс":

    Абе тупан червен 99% от отборите в Европа имат милиони борчове, а най големите отбори даже милиарди.

    Коментиран от #12

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 къПитУлиС

    29 6 Отговор

    До коментар #3 от "кУмУнист":

    Абе да забранят на Ф(ъ)К Подуйни да играе в Европа и няма да има проблеми.

    Коментиран от #13

  • 7 Красимир Петров

    30 4 Отговор
    На крив х.у.й космоса му пречи.
  • 8 Гого

    6 16 Отговор
    Нищо чудно и да наградят некадърния съдия, в УЕФА е такава мафия, че всичко е възможно
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Дори и да преиграят мача

    26 2 Отговор
    ги чака Партизан, а там грешка няма да има хахахах За кво се напъват толкова, чак ще пъцнат???
  • 11 Преиграване ли...

    22 3 Отговор
    Я по-добре си стойте на насинените з.а.д.н.и.ц.и, че може и тройка да отнесете, ако го преиграете.
  • 12 Уефски не си плаща борчовете

    22 4 Отговор

    До коментар #4 от "кУмУнист":

    Уефски се издържа от наркоразпространение.

    Коментиран от #14

  • 13 кУмУнист

    3 11 Отговор

    До коментар #6 от "къПитУлиС":

    Защо да не си закрият отбора, както направи Стоичков с ЦСКА през 2016?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Уефски

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "кУмУнист":

    Ще те пречу кам, копае ленце мръсно
  • 16 Това с преиграването

    12 1 Отговор
    напълно припокрива поговорката: "Удавника и за сламка се хваща". За съжаление обаче и да се преиграе, издънката вече е факт.
  • 17 Ухаааа

    14 1 Отговор
    А бе дайте им шанс да се о$eрат още веднъж! Да се зарадва цяла България.
  • 18 Матадор

    14 2 Отговор
    Хем е..ни,хем нас..ни!Щеше да е смешно,ако не беше жалко!Закривай обора!Фалит и В група!
  • 19 УЕФА

    14 1 Отговор
    Всъщност това е добра идея. Да се преиграват всички мачове на синия отбор, до спечелване на някоя от купите на Европа, или пък поне, минималните загуби да им се признават за победи!
  • 20 Ама тия

    17 0 Отговор
    май наистина са изперкали. На времето, когато се припознаха за "отбора на народа", изникна и едно клише, че "левски - това е начин на живот". Да ви имам начина, както се казва. Да те бият, пък ти да ревеш за още, защото не може да знаеш, дали пак няма да загубиш! Типичната им надменност пак напомни за себе си. В спорта, ако загубиш, особено от по-слаб противник, значи си сгрешил ти, а той се е възползвал от това. Следва работа за отстраняване на грешките, за да докажеш следващия път, че наистина ти си по-добрият. Хленченето и оплакването, че са те ощетили не работи в твоя полза. На олимпиадата в Сидни, Румяна Нейкова очевидно за целия свят стана 1-ва, но отидоха на фотофиниш и я ощетиха. Тя не се отказа и осем години по-късно пак стана шампионка, с голям аванс пред втората и вече нямаше как да я ощетят. Ето така се прави!
  • 21 Алм13

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "кУмУнист":

    Не мисля, че даже ще накажат и съдията, защото снимката е направена 1-2 секунди след изпълнението на началния удар. Този малтийски играч няма как да ритне топката напред, каквото е и правилото - значи някой вече я е бутнал напред и е напуснал центъра. Защо и спортният футболист да не измине 5 метра за това време. А и колко футболисти преминават в противниковото поле - 3-4 от Малта и 1 от Левски. Трима левскари са на по-малко от 10 ярда от топката, което също показва, че началният удар вече е изпълнен...
  • 22 Иванов

    7 2 Отговор
    Да много отбори имат борчове но защо само ЦСКА го отнесе и отиде в в групата перуката не мери с еднакъв аршин нека прати отбора си в в групата а Литекс защо ги пратиха там Ами защото съдията не спря да подпира същите подуенски говеда в оня мач срещу Литекс и треньора се принуде да извади отбора от терена така че хайде да не си припомняме очевадни неща и да имаме къса памет Ами Локо сф защо игра в долните групи така че ако си говорим че всеки има задължения и не трябва да се наказва с отнемане на лиценз да си ги нямаме такива

    Коментиран от #24

  • 23 Иванов

    7 1 Отговор
    Имат борчове за милиони а все футболисти купуват как става така само с един милиционерски отбор,затова нетната иска да стане президент дали ще е по добър незная но такива нелепи неща няма да прави сигурен съм
  • 24 Име

    0 5 Отговор

    До коментар #22 от "Иванов":

    А някой казвал ли ти е случайно, че има и Б група. След "а" следва "б", след това е "в"!