Last news in Fakti

6 Септември, 2022 16:08 1 395 6

ЦСКА официално представи арменски национал

  • жираир шагоян-
  • цска-
  • футбол-
  • селекция

21-годишният футболист играе като крило, а с качествата си впечатлява футболната общественост

 ЦСКА официално представи арменски национал  - 1

Отборът на ЦСКА официално обяви договорката с арменския национал Жираир Шагоян. Крилото е считан за един от най-добрите играчи в своята страна.

Ето съобщението от "Българска армия":

В последния ден на трансферния прозорец ЦСКА успя да се пребори за подписа на арменския национал Жираир Шагоян. 21-годишният футболист играе като крило, а с качествата си впечатлява футболната общественост. В родината му са категорични, че е един от най-перспективните млади играчи на страната. В подкрепа на твърдението е статистиката на Жираир. През цялата си кариера футболистът е записал общо 139 мача, в които е отбелязал 73 попадения и 41 асистенции.

През последните години играе под наем от Арарат за БКМА Ереван. За тима има общо 54 мача, в които записва 54 гола и прави 26 асистенции. Най-силният му сезон е 2019/20, когато вкарва 28 гола и става голмайстор на Първа лига – второто ниво на арменския футбол.

От началото на този сезон блести във висшия ешелон на Армения, като отново защитава цветовете на БКМА Ереван. Има изиграни 6 мача, 5 вкарани гола и 2 асистенции.

Шагоян е национал на Армения, като за мъжкия отбор на страната има общо 7 двубоя, в които е направил 1 асистенция.

Финансовите параметри по покупката на футболиста остават конфиденциални.

Успех, Жираир!


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8557

    1 5 Отговор
    В този отбор българи ще имали или как ?

    Коментиран от #4

  • 2 Футбол няма има бизнес

    3 4 Отговор
    Докато е там Гриша Ганчев и Стойчо Стоилов определя селекцията българи няма да има, целта е да се взимат чужденци за по 50 000, 100 000 или като свободни агенти и да се продадат следващата година за 200 000, 300 000...

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Иво

    1 2 Отговор
    Кое цска ???