Last news in Fakti

13 Септември, 2022 07:31 932 1

Реал Мадрид обяви печалба от 13 млн. евро въпреки пандемията от коронавирус

  • реал мадрид-
  • ла лига-
  • футбол-
  • коронавирус

От клуба отчетоха спад на приходите от около 400 млн. евро в резултат на двубоите, които се играха без публика в периода юни 2022 – май 2021

Реал Мадрид обяви печалба от 13 млн. евро въпреки пандемията от коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Реал Мадрид обяви печалба от 13 млн. евро за сезон 2021/22. Това означава, че и през трите години, в които властва пандемията от коронавирус по света, „кралският клуб” не е на загуба, а дори напротив – регистрира печалби.

От клуба отчетоха спад на приходите от около 400 млн. евро в резултат на двубоите, които се играха без публика в периода юни 2022 – май 2021.

След данъчното облагане на приходите през сезон 2021/22 от Реал са на печалба от 12,9 млн. евро, което е с 874 000 евро повече от предходната финансова година.

До голяма степен финансите на Реал Мадрид бяха стабилизирани от инвестицията в клуба на американската компания Sixth Street, която възлиза на 360 млн. евро.

Както е известно, клубът все още продължава реновирането на клубното съоръжение „Сантяго Бернабеу”.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаглей

    3 2 Отговор
    За целия сезон Реал Мадрид е регистрирал печалба, толкова колкото им струват прическите на играчите? Май и там счетоводството знае какво да прави, ха-ха