Last news in Fakti

14 Септември, 2022 00:08 1 574 0

Белгийци разбиха европейския гранд Порто насред „Ещадио до Драгао“

  • порто-
  • брюж-
  • шампионска лига

„Драконите“ скоро не бяха яли подобен бой

Белгийци разбиха европейския гранд Порто насред „Ещадио до Драгао“ - 1
Снимка: БГНЕС

Португалският град Порто отнесе една от най-тежките си домакински загуби в историята на евротурнирите срещу един от най-изненадващите съперници в лицето на белгийския Брюж. Гостите триумфираха с 0:4 във втория кръг от груповата фаза на Шампионската лига.

Всичко започна с дузпата, направена от Жоао Марио в 15' на срещата. Феран Жутгла реализира и хвърли напрежението изцяло в лагера на драконите.

Още на почивката Сержио Консейсао реагира с две смени, но желанието за импулс в играта бе покосено от гола след по-малко от 2 минути игра на Камал Сова.

Интригата приключи в 52', когато Андреас Сков Олсен оформи футболната класика, а последният пирон в ковчега заби Антонио Нуса в предпоследната минута от срещата.

Португалците се постараха много в предни позиции, но ефективността на Брюж бе убийствена в този мач. Трудно можем да кажем, че разликата бе справедлива, но историята никога не е била привърженик на подобни субективни становища. Тя просто гледа фактите, а те са, че един от най-титулуваните клубове в Европа отстъпи у дома с 0:4.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА