Last news in Fakti

14 Септември, 2022 20:33 4 911 11

Белю скочи на Фюри заради проваления мач с Усик: Като е средна категория, защото просто не го победиш?

  • бокс-
  • тони белю-
  • тайсън фюри-
  • олександър усик-
  • антъни джошуа

Бившият шампион при полутежките смята, че украинецът в момента плаши всички на ринга

Белю скочи на Фюри заради проваления мач с Усик: Като е средна категория, защото просто не го победиш? - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият световен шампион в полутежка категория - Тони Белю, разкритикува Тайсън Фюри за отказа му да се боксира срещу Олександър Усик, въпреки сериозните заяви, че не е на нивото му.

Той получи две възможности, за да се срещне с Олександър Усик, като отказа и двете. Щом е, така нареченият, „боксьор от средна категория“, не виждам какъв е проблемът. Защо просто не победи „средната категория“ и не продължи напред?“, пита Белю в интервю за talkSPORT.

„Циганския крал“ побърза да хвърли няколко дати във въздуха и така остави само няколко месеца за изглаждане на договорите и подготовка, докато самият той се би за последно през април. Украинецът му отговори, че просто трябва да изчака до февруари, за да може да се възстанови и да си спретнат истински мач за безспорната шампионска титла при най-тежките.

Вместо това Фюри хвърли ръкавицата към Антъни Джошуа, който е в ситуация - всичко или нищо. „Ей Джей“ загуби на два пъти от Усик и има нужда от точно такъв мач, за да възвърне гордостта си или окончателно да бъде изваден от спора за най-великите бойци на нашето време. Рискът, който поема Джошуа е огромен, защото в рамките на 4 месеца ще се изправи срещу двамата шампиони.

В този ред на мисли, Тони Белю има основания, за да критикува „Краля на циганете“. Той сам имаше възможност да изпита качествата на Олександър Усик, макар и в долната дивизия. Но това му дава правото да смята, че украинецът е може би най-добрият боец в света.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сирене

    15 15 Отговор
    Гледах последния мач на Желю, точно срещу Усик 😏 Тайсън би ги бил заедно.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ццц

    29 6 Отговор
    Понякога си пускам мачовете на Майк Тайсън, за да си припомня истинските битки. По негово време се биеше почти всеки месец, а сега по година се възстановяват. Мъжките времена отстъпват на "евроатлантическите ценности"

    Коментиран от #5

  • 4 Гендлин

    12 9 Отговор
    Усик ще разглоби мандибулата на Мунгоджери и после в неврологията.
  • 5 Aлфа Bълкът

    11 8 Отговор

    До коментар #3 от "Ццц":

    Да си призная зрелищно е да гледаш Майк Тайсън, пълни ти се душата. Особено от компилациите с нокаути. Но истината е, че когато срещна истински
    боксьори, които не са пред пенсия си събира зъбите.

    Коментиран от #6, #11

  • 6 Гендлин

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Aлфа Bълкът":

    Какво само плямпате за Майкъл Джерърд Тайсън? Още малко и ще искате Мухамад Али! Разбирачи! Усик се е учил от Джордж Форман,пастор и велик спортсмен!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Aлфа Bълкът

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гендлин":

    Ти коментара прочети ли го? От Джордж Форман, бокс може да учат Фюри, Уайлдър, Джошуа и други кютюци!
  • 8 Иван Радоев

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гендлин":

    Спокойно, не скачай
  • 9 Тайсъна

    8 1 Отговор
    Пълни глупости.Значи Фюри да седне и да чака до Февруари Усик да си починел ,вместо да направи някой и друг милион през това време с Джошуа.Белю май не ги осмисля много нещата ,преди да говори!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Соколът

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Aлфа Bълкът":

    Напълно съм съгласен. Тайсън беше зрелищен боксьор, но като технически качества и боксов интелект не беше на много високо ниво. Ленъкс Люис и Холифийлд бяха по-добри боксьори от Тайсън.