Last news in Fakti

10 Юли, 2013 13:53 840 0

Локомотив София ще се цели в седмицата

  • локомотив софия-
  • литекс-
  • цска-
  • цели
Локомотив София ще се цели в седмицата - 1
Снимка: БГНЕС
Целта пред Локомотив (София) през следващия сезон е да влезе в първите седем отбора на първенството и във втората фаза на шампионата да се бори с най-добрите, заяви днес спортният директор на тима Кристиян Добрев. Той допълни, че последните два сезона са били от най-слабите за тима и евентуалното изпадане миналата година щяло да бъде сериозно падение.
 
До последно през миналата година "червено-черните се бореха заедно с Ботев (Враца) за оцеляване, но столичани бяха обвинени в погазване на феърплея в мачовете с Литекс и с ЦСКА.
 
"Мисля, че в мачовете ни с Литекс и с ЦСКА нямаше нищо съмнително. Второто попадение в Ловеч падна в 88-ата минута, в чисто футболна ситуация, какво съмнително може да има!? А за мача с ЦСКА - виждате ги в какво състояние са в момента. Някои от футболистите им не искаха да играят. Те пуснаха млади момчета, а ние се възползвахме по най-добрия начин. Тук е мястото да благодаря на Черно море, че играха феърплей в последния мач с Ботев (Враца). Защото ако от Враца бяха победили в последния мач, нашите усилия оставаха напразни, каза още доскорошният ляв бек на "железничарите".
 
"Сериозното отстъпление започна след мачовете с Металург (Скопие) и Шльонск (Вроцлав), който после стана шампион на Полша, а нас ни отстрани с два равни мача. Тогава по средата на сезона Диян Петков напусна, Тони Велков пое отбора. В същото време и нашият президент имаше проблеми. Но Тони Велков с минимални средства и максимални усилия създаде много добър отбор. За жалост обаче инерцията от първия полусезон, липсата на мотивация у някои хора и текучеството се оказаха по-силни и ни повлякоха надолу”, обясни Добрев.
 
Той е сигурен, че през новото първенство няма да се стигне до подобна ситуация. Изкачването обаче не бива да се превръща като самоцел и да се прави бързо, а да се върви стъпка по стъпка.
 
"Притеснява ме това, че не реализираме положенията си. Ето пример е мачът с Любимец, който загубихме с 0:1. Който не е гледал мача, вероятно ще се подведе по резултата. Но ние контролирахме събитията на терена на 100 процента, създадохме много голови положения, докато противниците наказаха една наша грешка. В момента сме само с един нападател - Крум Бибишков, докато Джиби Якасонго и Димитър Илиев не тренират. Надявам се Илиев да се възстанови скоро и да влезе в игра, докато Якасонго имаше нещастието да се контузи тежко в мача с Ягодина и ще липсва между 6 и 8 месеца по мое мнение. Затова ние трябва да вземем още нападатели. От една страна треньорът трябва да има варианти различни тактически постройки и съобразно различните противници, а и често излизат контузии, наказания”, допълни Добрев.
 
Иначе останалата част от лятната селекция заслужава само добри думи, смята новият шеф на клуба. Жереми Родригес, Марко Ранджелович, Дилян Колев, Тодор Христов, Джиби Якасонго, Даниел Гаджев и младият вратар Кристиян Кацарев, който все още няма 18 години, ще вдигнат със сигурност нивото. В момента освен Илиев, и Родригес има лека травма, която би трябвало да отшуми до дни.
 
Нигерийски офанзивен халф пристигна на проби в отбора, като треньорът трябва да се произнесе по качествата му. Добрев обаче не даде повече детайли за него. Всички са доволни и от свършеното по време на двата лагера в Банско и в Боровец.
 
Добрев обяви и, че клубът ще продължи с подобряването на своя стадион в "Надежда".
 
"Имаме предписание от Комисията по сигурност на Столична община за Сектор В. Препоръката е относно бетонната настилка под седалките и касае полагането на обезопасителна мрежа. Въпросната мрежа трябва да спре рушенето на замазката над бетона.
 
Имам уверението на нашия президент Николай Гигов, както и на председателя на Спортния клуб Даме Стойков, че съвместната ни работа ще продължи. Мога да кажа, че е радващо това, че поне един сектор е отворен и така можем да играем мачовете си у дома. Толкова време бяхме лишени от това наше право, докато други отбори с доста по-лоши стадиони не бяха спирани, но няма да се връщам назад. Отделно от това, през месец май на нашия стадион се проведе грандиозен концерт, събрал 30 хиляди души и всичко мина без инциденти, стадионът получи разрешение за събитието”, каза още Добрев.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА