Last news in Fakti

20 Септември, 2022 10:14 884 0

Появи се неочакван фаворит за заместник на Алегри в Ювентус

  • ювентус-
  • треньор-
  • масимилиано алегри-
  • пауло монтеро

Торинци могат да заложат на собствен кадър - бившият защитник и настоящ треньор на Примаверата Пауло Монтеро

Появи се неочакван фаворит за заместник на Алегри в Ювентус - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изненадващ фаворит се появи за евентуален заместник на Масимилиано Алегри в Ювентус, съобщава Спортал. Както е известно, клубът ще трябва да плати огромна сума на наставника, ако реши да се раздели преждевременно с него. Именно заради това торинци едва ли ще се хвърлят да вземат друго голямо име за негов заместник, а ще заложат на собствен кадър - на бившия защитник и настоящ треньор на Примаверата Пауло Монтеро.

Столът на Алегри се клати с пълна сила, след ужасяващото начало на сезона. Наставникът не успя да донесе никакъв трофей на "старата госпожа" през миналата кампания, като сега надеждите на тифозите бяха, че този сезон нещата ще са различни и клубът отново ще се завърне в битката за Скудетото. Нищо подобно. "Бианконерите" до момента записаха едва 2 победи във всички турнири, а най-големият срам бе поражението от последния в класирането в Серия "А" Монца (0:1) в миналия кръг.

По всичко личи, че чашата на търпението на тифозите преля и те настояват за уволнението на Алегри. Не така стоят нещата обаче с шефовете на торинци, които никак не бързат със смяната на наставника. И те едва ли са щастливи от представянето на отбора, но проблемът е друг. Алегри трябва да получи огромна неустойка, ако бъде уволнен. Освен това в клуба бяха набелязали Роберто Де Дзерби като потенциален негов заместник, но той вече подписа с Брайтън. В момента има и други атрактивни имена, които са свободни на пазара, като например Томас Тухел. В Юве обаче не могат да си позволят да вземат наставник от такъв калибър именно заради високата му заплата.

Всичко това води към евентуалното назначение на Монтеро. Голямото предимство на уругваеца, освен че ще излезе доста по-евтино, е че познава отлично обстановката в клуба. Той игра за Ювентус в периода от 1996 до 2005 година. От лятото пък бившият защитник бе назначен за треньор на отбора до 19 години, след като преди това бе работил в Пенярол, Бока Хуниорс, Колон, Росарио Сентрал, Сан Лоренсо и Самбенедетесе.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА