Last news in Fakti

21 Септември, 2022 17:03 761 2

Третият мач между Алварез и Головкин се провали в битката за вниманието на боксовите фенове

  • саул алварез-
  • бокс-
  • генадий головкин

Изглежда прекалено дългото чакане е отказало хората от срещата

Третият мач между Алварез и Головкин се провали в битката за вниманието на боксовите фенове - 1
Снимка: БГНЕС

Трилогията между Саул Алварез и Генадий Головкин не се превърна в този успех, в който се надяваха промоутърите на двубоя, тъй като в САЩ са били продадени само между 550-575 хил. PPV абонамента, съобщи Fight Freaks Unites.

Това е много под потенциала, който имаха двамата преди няколко години, защото първите им два мача бяха сред най-оспорваните в историята на средна категория.

В допълнение на провала дойдоха и цените на пакетите, които се продаваха по $64,99 за хората с предварителен план от DAZN и по $84,99 за онези без акаунти в телевизията. Мнозина се оплакаха в социалните мрежи, че са принудени да плащат годишни абонаменти, за да гледат по 4-5 подобни битки, а накрая са се почувствали изнудени да доплащат, когато се появи нещо, което си струва гледането. По тази причина само около 200 хил. от PPV пакетите са дошли от действащи абонати на DAZN.

Повод за скандално високите цени бе фактът, че „Канело“ и „GGG“ получиха гарантирано общо $75 млн. за мача си. Простата сметка показва, че са били нужни около 900 хиля абонамента и то на цена от $85, за да бъде изравнена сметката.

World Sports Weekly отчита рекордите за пей-пър-вю през годините и до момента най-продаваният мач е между Флойд Мейуедър и Мани Пакиао през 2015 г., когато са продадени 4,6 млн. пакета на обща стойност $410 млн. Но разликата е, че тогава двамата бяха в своя пик на кариерите и съвсем логично това даде резултат.

Първата среща между мексиканеца и казахстанеца през 2017 г. пък привлече 1,3 млн. зрители, когато все още HBO излъчваше платените боксови срещи. Година по-късно за реванша резултатът бе 1,1 млн.

Всичко това само доказва, че бе пропиляно ценно време и просто всички бяха убедени, че 40-годишният Генадий Генадиевич Головкин е отвъд най-добрите си години, а 32-годишният Саул Алварез е в най-добрата форма от кариерата си. Представете си сега, че трябва да платите пари, за да видите едно съревнование с предизвестен край.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    0 0 Отговор
    Нашият Головкин го мобилизирахме.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.