Last news in Fakti

23 Септември, 2022 12:32 2 244 2

Лионел Меси генерирал приходи в размер на 700 милиона

  • лионел меси-
  • футбол-
  • псж-
  • реклама-
  • средства-
  • пари-
  • приходи

След привличането на Меси през лятото на 2021-а година споразуменията с няколко глобални марки като „Dior“, „Gorillas“, „Crypto.com“, „PlayBetR“, „GOAT“, „Smart Good Thins“, „Volt“, „Big Cola“, „Sports Wate“ и „Autohero“ са станали още по-изгодни за парижани

Лионел Меси генерирал приходи в размер на 700 милиона - 1
Снимка: БГНЕС

Суперзвездата на Пари Сен Жермен - Лионел Меси е изиграл основна роля за сериозните финансови постъпления в касата на френския шампион. Според данните на „El Economista“, аржентинецът е генерирал приходи в размер на 700 милиона евро за ПСЖ, които са постъпили в клубната каса чрез рекламни договори.

След привличането на Меси през лятото на 2021-а година споразуменията с няколко глобални марки като „Dior“, „Gorillas“, „Crypto.com“, „PlayBetR“, „GOAT“, „Smart Good Thins“, „Volt“, „Big Cola“, „Sports Wate“ и „Autohero“ са станали още по-изгодни за парижани, защото са донесли с 13% повече приходи на клуба, твърдят от „El Economista“. Договори, които преди неговото идване са били на стойност между 3 и 5 милиона евро, са достигнали стойност между 5 и 8 милиона евро. В допълнение Меси е докарал на клуба още 10 нови спонсора.

Продажбите на фланелки също са се увеличили, През последната година ПСЖ е продал над 1 милион фланелки на цена между 90 и 160 евро. Повече от 60% от тях са на екипи с името и номера на Лионел Меси.

Парижани привлякоха Меси като свободен агент, като аржентинецът подписа договор за две години. В първата от тях той получи 30 милиона евро, а през втория сезон трябва да прибере 40 милиона. Увеличението на приходите от спонсорските договори обаче със сигурност не само компенсира разходите по привличането на суперзвездата, но носи и немалко приходи на клуба.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потурко

    1 1 Отговор
    Лъжат като френски Дърти джипсита! Дрън, дрън ... че пляс! Понеже тези дни имаше статия колко скъпо излиза на всички този ритнитопковец в тази криза, та сега кризисния пиар на франсетата гледа да олаби ситуацията малко! Че французите с тази тежка финансова криза на врата им, току са обезглавили някой по почина с кралица Антоанета!
  • 2 Боби

    1 1 Отговор
    Всички разбраха,че Меси е медиен балон.