Last news in Fakti

3 Октомври, 2022 14:45 1 628 0

Победителят в Гран При на Сингапур обясни защо е бил наказан

  • серхио перес-
  • гран при на сингапур-
  • формула 1-
  • спорт-
  • red bull

Става въпрос за правилото, че лидерът на колоната трябва да се движи в рамките на десет дължини на автомобила зад колата на сигурността, т.е да не изостава твърде много

Победителят в Гран При на Сингапур обясни защо е бил наказан - 1
Снимка: БГНЕС

Серхио Перес спечели вчера Гран При на Сингапур и часове след финала запази победата, въпреки че беше наказан с 5 секунди заради нарушение на правилата за движение зад колата на сигурността. Става въпрос за правилото, че лидерът на колоната трябва да се движи в рамките на десет дължини на автомобила зад колата на сигурността, т.е да не изостава твърде много. Перес не го направи и беше наказан.

След като стана ясно, че Серхио ще получи само едно наказание, а не две, както се очакваше, той обясни поведението си зад колата на сигурността.

Победителят в Гран При на Сингапур обясни защо е бил наказан
Снимка: БГНЕС

„Получи се недоразумение – беше категоричен мексиканският пилот на Red Bull. – На участъците от пистата, където можех да съм близо до колата на сигурността, тя вървеше много бавно. А там, където нямах тази възможност, колата на сигурността поддържаше много висока скорост. Така и не успях да схвана този ритъм. Но условията на пистата бяха много трудни, особено във финалния сектор на пистата беше просто невъзможно да съм близо до колата на сигурността.”

Перес спечели победата след ожесточено преследване от страна на Шарл Леклер, като едва в последните обиколки натискът на пилота на Ferrari отслабна. Но успехът на Серхио дойде точно навреме, тъй като през втората половина на сезона развитието на автомобила на Red Bull не е по неговия вкус спрямо стила му на пилотиране и световният шампион Макс Верстапен се справя много по-успешно.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА