Last news in Fakti

13 Октомври, 2022 23:53 2 187 1

Лудогорец си гарантира евроучастието и на пролет

  • лудогорец-
  • хик хелзинки-
  • лига европа

„Орлите“ сега остава да се преборят за това да играят в Лига Европа

Лудогорец си гарантира евроучастието и на пролет - 1
Снимка: БГНЕС

Лудогорец постигна така ценния успех с 2:0 над ХИК Хелзинки, за да си гарантира участието в европейските клубни турнири и през пролетта.

Дани Групер вкара първото попадение в края на първата част, като успя да изненада с изстрела си от малък ъгъл стража на гостите - Конър Хазард, който избърза да си избере ъгъл при удара.

Рик Джонатан пък завърши една атака, изградена изцяло от Бърнард Текпетей. Ганаецът мина дори покрай вратаря, но се засуети прекалено дълго без да стреля в опразнената мрежа и реши да върне назад към връхлитащия в предни позиции полузащитник, който решително стреля за 2:0.

В добавеното време бе отменен и трети гол за българския шампион, но засадата на Каули бе очевидна.

Юка Райтала бе изгонен в последните секунди за удар с лакът срещу Спас Делев, което означава, че ще пропусне следващата среща срещу Рома в турнира.

Сега пред Лудогорец стои задачата да спечели едно от първите две места в Група C, ако иска да стане участник в елиминациите на Лига Европа, а не в Лигата на конференциите. За целта ще трябва да гони минимум една победа над Реал Бетис или Рома.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айдеее

    4 5 Отговор
    Луууудогорецццццц мачкаме братмееее