Last news in Fakti

18 Октомври, 2022 06:58 2 199 1

Лудогорец разгроми Берое в Стара Загора

  • лудогорец-
  • футбол-
  • берое

Точни за успеха на шампионите бяха Бърнард Текпетей, който се разписа на два пъти, Игор Тиаго и Матиас Тисера

Лудогорец разгроми Берое в Стара Загора - 1
Снимка: beroe.bg

Отборът на Лудогорец постигна категорична победа с 4:0 над Берое в Стара Загора. Точни за успеха на шампионите бяха Бърнард Текпетей, който се разписа на два пъти, Игор Тиаго и Матиас Тисера.

Със спечелените три точки разградчани се доближиха на само една от лидера ЦСКА 1948. Тимът на Анте Шимунджа обаче е с цели два мача по-малко от „червените”.

Двубоят в Стара Загора започна с натиск за гостите от Разград, като още в 6-ата минута Лудогорец стигна до много изгодна ситуация за гол. Серджио Падт изпрати дълга топка в половината на домакините, Рик Джонатан овладя и изведе отляво Игор Тиаго. Нападателят на „орлите” напредна и с удар по диагонала се опита да притесни Караджов. Вратарят на домакините обаче бе на мястото си и спаси. Малко по-късно Караджов се намеси много добре и след далечен шут на Бърнард Текпетей.

Четвърт час след началото на двубоя дойде и първото спорно положение. Игор Тиаго бе изведен отлично по левия фланг, напредна много добре и след като нагласи топката на десния си крак, стреля силно по диагонала. След рикошет топката излезе в корнер, но изненадващо Железов отсъди засада при паса към Тиаго. Телевизионните повторения показаха, че ситуацията е много тънка, но в случая ВАР нямаше как да се намеси.

Следващата интересна ситуация в срещата бе създадена от Каули Оливейра. Атакуващият играч на гостите получи на границата на наказателното поле и стреля технично в горния десен ъгъл на вратата, но Караджов с майсторство изби в ъглов удар. Берое отговори с далечен шут на Спас Георгиев, който обаче не затрудни по никакъв начин Серджио Падт.

В 34-ата минута Лудогорец реализира във вратата на Берое чрез Бърнард Текпетей, но голът не бе зачетен заради засада. Ситуацията бе прегледана с ВАР, а решението на Железов бе потвърдено. Така резултатът се запази непроменен.

Три минути преди почивката Текпетей отново вкара топката в мрежата, но отново бе отсъдена засада срещу него при паса на Каули Оливейра. Футболистите на гостите дори не протестираха, тъй като засадата на нападателя бе очевидна.

Втората част започна с положение за домакините от Стара Загора. Симеон Мечев получи шанс да стреля по диагонала, но прати топката доста встрани от вратата.

Лудогорец успя да излезе напред в резултата още в следващата атака. Серджио Пад изпълни аут, пращайки топката в предни позиции. Игор Тиаго се опита да играе с топката, но не успя. Коженото кълбо попадна в Текпетей зад отбраната на домакините, той напредна и стреля мощно към вратата. Караджов докосна топката, но не успя да я отклони извън рамката на вратата и допусна първото попадение в срещата.

Лудогорец продължи да атакува по-настоятелно като Каули Оливейра и Игор Тиаго пропуснаха добри положения.

В 63-ата минута домакините стигнаха до най-чистата си ситуация в мача. Резервата Стив Траоре бе изведен зад отбраната на гостите, овладя добре и стреля, но Серджио Падт показа класа и успя да запази вратата си суха.

В минутите до края на срещата шампионите бяха тимът, който изцяло диктуваше събитията на терена и логично стигна до нови попадения, с които си осигури трите точки в мача.

Игор Тиаго увеличи преднината на разградчани с точно изпълнение в 74-ата минута. Бърнард Текпетей открадна топката от Симеон Мечев отляво, напредна с няколко метра и намери Тиаго във вратарското поле, а за нападателя не остана нищо друго, освен да насочи топката в мрежата за 2:0

В 78-ата минута резултатът набъбна на 3:0 в полза на Лудогорец. Бърнард Текпетей бе изведен зад защитата на Берое отдясно, финтира с лекота Караджов и на празна врата се разписа, за да реши всичко в двубоя под Аязмото.

Все пак до края разградчани успяха да се разпишат още веднъж, а този път точен бе Матиас Тисера в 81-ата минута.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да му се невиди

    2 0 Отговор
    Гуспудинът кмет, дето се е взел за собственик на целия град, наем не им взема и беше решил да им подари и стадиона,/сякаш му е наследство от баща му/, ама пак кой ги хване, той ги бие.