Last news in Fakti

19 Октомври, 2022 11:55 2 024 0

Уволниха треньора, който за малко да удържи Манчестър Юнайтед на “Олд Трафорд”

  • селтик-
  • нийл ленън-
  • футбол-
  • манчестър юнайтед-
  • уволнение

Решението на клубната управа е взето снощи непосредствено след домакинското поражение в местното първенство от Неа Саламина с 0:1

Уволниха треньора, който за малко да удържи Манчестър Юнайтед на “Олд Трафорд” - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият национален селекционер на Северна Ирландия и мениджър на Селтик Нийл Ленън беше уволнен от треньорския пост в кипърския гранд Омония (Никозия) след седем месеца на поста. Решението на клубната управа е взето снощи непосредствено след домакинското поражение в местното първенство от Неа Саламина с 0:1.

Този резултат остави Омония на 7-о място в класирането с 9 точки от шест мача, постигнати от три победи.

Миналата седмица Омония беше само на секунди от шанса да завърши 0:0 като гост на Манчестър Юнайтед в турнира Лига Европа. А през месец май Ленън спечели Купата на Кипър с отбора. Макар и да е в доста ранен етап от първенството, Омония изостава на 7 точки от изненадващия лидер ФК Пафос.

"Искаме да ви информираме, че постигнахме споразумение с Нийл Ленън за прекратяване на отношенията. За съжаление, нестабилността на резултатите и знакови поражения и загубени точки в първенството са основната причина за нашето решение. Ленън остави името си в историята със спечелената купа, а отношенията ни винаги ще бъдат с взаимно уважание. Пътищата ни се разделят, но емоциите ни обединяват, се казва в съобщението на Омония.

Специалистът от Северна Ирландия беше назначен през март, а договорът му изтичаше в края на кампанията 2023/2024.

Той напусна Селтик близо година преди да пристигне на Острова на Афродита, като това беше негов втори период. Общо е донесъл във витрината на стадион ''Селтик Парк” 10 трофея, в това число две шампионски титли, две купи на Шотландия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА