Last news in Fakti

21 Октомври, 2022 06:20 1 305 0

Само за 7 минути Барселона вкара 3 на Виляреал

  • барселона-
  • футбол-
  • виляреал-
  • ла лига

За пореден път главната роля бе за Роберт Левандовски, който отбеляза два гола 31, 35, разписа се и Ансу Фати 38

Само за 7 минути Барселона вкара 3 на Виляреал - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона победи с 3:0 Виляреал в мач от 10-ия междинен кръг в Ла Лига. 7-минутна магия през първото полувреме осигури трите точки и глътка въздух за каталунците след разочарованията в Ел Класико и Шампионската лига. За пореден път главната роля бе за Роберт Левандовски, който отбеляза два гола (31, 35), разписа се и Ансу Фати (38).

Преди срещата Левандовски и Педри показаха на феновете си призовете от церемонията "Златната топка", която беше само преди няколко дни. Заедно с тях на терена на "Камп Ноу" излезе и звездата на дамския тим - Алексия Путеяс, която за втори път бе обявена за №1 в света на женския футбол.

Само за 7 минути Барселона вкара 3 на Виляреал
Снимка: БГНЕС

Двубоят започна с очакван домакински натиск, който донесе първата възможност за каталунците още във 2-ата минута. Ударът по земя на Ансу Фати обаче мина на сантиметри от десния стълб на Рули. Бърза атака в 11-ата минута по десния фланг завърши с шут на Гави, който беше блокиран, а при добавката Феран Торес също не успя. Отново Ансу Фати бе на стрелкова позиция в 20-ата минута, като този път опита с глава да прати топката в мрежата, но не уцели вратата. 60 секунди по-късно Марко Алонсо не можа да избие топката пред Джаксън, но Кунде поправи грешката му и не позволи да се стигне до проблеми за Тер Стеген. Добър пробив на Данджума в 23-ата минута завърши с хубав шут, при който топката обаче премина покрай вратата на Барселона.

Точно когато изглеждаше, че гостите са изравнили играта, Роберт Левандовски показа огромната си класа. Маркос Алонсо изведе отлично Жорди Алба на левия фланг и той веднага центрира по земя към Левандовски. Със страхотен финт полякът прати централните бранители в "жълто" на земята и след това шутира под плонжа на вратаря за 1:0.

Само четири минути по-късно Левандовски отбеляза втория си гол, след като получи топката от Гави пред наказателното поле и с техничен удар направи безпомощен вратаря Рули за 2:0.

Бързите попадения явно разклатиха "жълтата подводница" и в 38-ата минута Ансу Фати направи 3:0. Голямата заслуга за гола беше на Феран Торес, който който се разходи между няколко защитници в наказателното поле и пусна към Фати. От първия си опит нападателят не успя да вкара, но топката срещна лявата греда на Рули и се върна при него. При добавката обаче не сгреши и прати топката зад голлинията с пета.

Началото на втората част бе доста лежерно и вратарите на двата отбора дълго скучаеха. Успокоени от трите гола преднина, футболистите на Барселона не си даваха много зор и предпочитаха да разиграват в следата на терена. Гостите пък като че ли бяха приели загубата и едва в 71-ата минута Алекс Баена отправи опасен удар с глава, засичайки центриране от фаул край тъчлинията. В последните 20 минути Шави реши да даде почивка на Левандовски, Де Йонг, Ансу Фати, Серхи Роберто и Кунде, като вместо тях на терена се появиха Усман Дембеле, Бускетс, Рафиня, Белерин и Пике.

Само за 7 минути Барселона вкара 3 на Виляреал
Снимка: БГНЕС

Голям пропуск направи Рафиня в 79-ата минута, след като получи перфектна топка от Дембеле около точката на дузпата. Отиграването му обаче показа, че още не е влязъл в ритъма на мача. В добавеното време на мача Морланес се измъкна от Маркос Алонсо, но шутира покрай вратата-


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА