Last news in Fakti

26 Октомври, 2022 00:10 2 092 0

Пропуск от бялата точка подари класиране на Борусия Дортмунд за елиминациите в Шампионската лига

  • борусия дортмунд-
  • манчестър сити-
  • шампионска лига

Германският тим може да благодари на Рияд Марез за поредния му пропуск от дузпа

Пропуск от бялата точка подари класиране на Борусия Дортмунд за елиминациите в Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Борусия Дортмунд може да благодари на Рияд Марез за безценния подарък, който получи от мароканеца, а именно класиране за фазата на елиминациите в Шампионската лига. С пропуска си от бялата точка крилото на Манчестър Сити остави нулевото равенство на „Сигнал Идуна Парк“ непокътнато.

Марез получи правото да стреля от дузпа в 58', след като Емре Джан извърши очевидно нарушение в наказателното си поле. Това обаче се оказа десетия пропуск на нападателя от 32 опита с екипа на „гражданите“, което ясно подсказва, че Хосеп Гуардиола е време да претегли отново доверието си към един от своите най-скъпи и опитни футболисти.

Междувременно Матс Хумелс може да се похвали със страхотен мач. Вицекапитанът на „жълто-черните“ на няколко бъде бе последната преграда пред гола и смело можем да заявим, че неутрализира головата машина Ерлинг Холанд през първата част. След почивката норвежецът бе заменен поради опасения от контузия.

Подялбата на точките в крайна сметка означава, че Манчестър Сити ще завърши на първо място в групата, следван от Борусия Дортмунд, а Севиля ще се отправи към любимата си Лига Европа. Копенхаген ще се надява след седмица да вкара първия си гол в турнира именно срещу германците в един мач на честта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА