Last news in Fakti

30 Октомври, 2022 09:51 993 0

Верстапен ще стартира с първия си полпозишън в Мексико Сити

  • макс верстапен-
  • гран при на мексико-
  • formula 1-
  • red bull racing

Нидерландецът бе единственият с време под 1:18 минути

Верстапен ще стартира с първия си полпозишън в Мексико Сити - 1
Снимка: БГНЕС

Макс Верстапен ще стартира от първата клетка на пистата в Мексико Сити за пръв път в своята кариера във Formula 1, след като в снощната квалификация бе единственият с време под 1:18 минути на обиколка.

Пилотът на Red Bull Racing спря часовника на 1:17.775 минути и така ще поведе колоната в надпреварата по-късно днес.

Джордж Ръсел и Люис Хамилтън от Mercedes ще заемат съответно втора и трета позиция, а съотборникът на Макс - Серхио Перез, влизат четвърти, след като изостана само на 0.044 секунди от британеца.

Верстапен междувременно ще се опита да стане едноличен лидер по титли от Гран При на Мексико. В момента той дели лидерската позиция с Джим Кларк с по 3 трофея. Именно той е и действащият шампион.

Състезанието в един от най-гъсто населените райони на планетата стартира тази вечер от 22:00 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА