Last news in Fakti

6 Ноември, 2022 09:35 1 930 1

Барса на върха пред Реал, Пике се сбогува с "Камп Ноу" (ВИДЕО)

  • барселона-
  • пике-
  • камп ноу-
  • реал

Каталунците сразиха Алмерия, Роберт Левандовски пропусна дузпа

Барса на върха пред Реал, Пике се сбогува с "Камп Ноу" (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона победи у дома Алмерия с 2:0 в мач от 13-ия кръг на испанската Ла Лига, който бе и последен за легендата на каталунците Жерар Пике на „Камп Ноу“. Успехът за водения от Шави Ернандес тим дойде след голове на Усман Дембеле и Френки де Йонг, а преди това Роберт Левандовски пропусна дузпа.

Срещата започна с натиск на домакините, които получиха дузпа още в 5-ата минута на мача, тъй като Кайки блокира с ръка удар с глава на Феран Торес. Феновете скандираха Жерар Пике да бие дузпата, но капитанът остави изпълнението на Роберт Левандовски, който стреля слабо, топката само закачи десния страничен стълб и излезе в аут, предава blitz.bg/sport.

Каталунците продължиха да доминират, като в 35-ата минута Феран Торес стреля покрай левия страничен стълб, а пет минути след това Фернандо Мартинес спаси удар на Усман Дембеле с глава.

След почивката в 48-ата минута Дембеле обаче преодоля стража на гостите след пас на Серхио Бускетс и индивидуален пробив.

В 62-ата минута Френки де Йонг беше на точното място в точното време, за да направи добавка след удар на Ансу Фати и да вкара за 2:0. Самият Фати можеше да се разпише три минути по-късно, но ударът му бе спасен от Мартинес.

До края на мача не паднаха повече голове и след последния съдийски сигнал трибуните на „Камп Ноу“ станаха на крака, за да се сбогуват с Жерар Пике, който носеше екипа на тима 15 години и спечели цели 30 трофея.

С успеха Барса събра 34 точки и се изкачи на върха във временното класиране на Ла Лига, където Алмерия е на 15-а позиция с 13 точки на сметката си.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен на Барса

    8 1 Отговор
    Gracias Gerrard Pique!!! Благодарим ти Жерард Пике!!! FCB