Last news in Fakti

12 Ноември, 2022 16:54 1 804 12

ЦСКА превзе крепостта "Тича" във Варна

  • черно море-
  • цска-
  • футбол

Жеферсон откри резултата в 64-ата минута, а десет по-късно Марселино Кареасо оформи крайното 2:0

ЦСКА победи Черно море с 2:0 на стадион "Тича" в мач от 18-ия кръг на efbet Лига. Жеферсон откри резултата в 64-ата минута, а десет по-късно Марселино Кареасо удвои актива на "червените".

Черно море започна добре срещата и създадоха първата опасност в мача. Матеус Клементе получи вдясно на наказателното поле на "червените", елиминира Де Нойер и стреля по диагонала, но ударът му премина встрани от гредата на Бусато.

 Гостите от столицата опитаха да пресират по-високо по терена "моряците", което им се получаваше, докато варненци приеха постепенно играта в своята половина в хода на първия четвърт час.

В 17-ата Тибо Вион достави центриране от свободен удар, а опитът на Жеферсон с глава отиде аут. Изключителна възможност се откри пред нападателя на ЦСКА - Дюкенс Назон в 24-ата. Хаитянинът получи топката пред наказателното поле на Черно море след рикошет и се озова "очи в очи" с Георгиев. Стрелецът шутира, но Георги Георгиев с тяло блокира удара му. В 30-ата Маурисио Гарсес отправи изстрел от малък ъгъл, но Георгиев боксира встрани.

 Осем преди края пък Гарсес стреля за трети път точно посока варненската врата, но и тук Георгиев се справи с трудностите.

Втората част буквално започна с изключителна възможност за ЦСКА. Дюкенс Назон пое отляво и влезе към средата, след което подаде надясно към Иван Турицов. Капитанът на ЦСКА видя страхотно Маурисио Гарсес, който изпревари Панов, но от един метър нападателят не успя да засече в опразнената варненска врата. В ответната атака Черно море отговори подобаващо на агресията на ЦСКА. Велислав Василев се понесе по левия фланг и даде към Васил Панайотов, който трябваше да бъде спрян от Енес Махмутович, а ударът на капитана на "моряците" отиде над напречната греда.

 В 64-ата Дюкенс Назон комбинира с Иван Турциов в наказателното поле на Черно море. Той видя Жеферсон, който овладя пред наказателното поле и нанесе мощен удар по топката, която се оказа неспасяема за Георгиев - 1:0 за ЦСКА.

В 74-ата Резервата Марселино Кареасо шутира много силно от дистанция в обсега на стража Георги Георгиев. Той не се намеси убедително и кълбото мина между краката му, след което премина и голлинията на варненската врата - 2:0 за гостите.

 

В 90-ата минута Де Нойер получи втори жълт картон, съответно червен


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    2 16 Отговор
    Литекс пак ще стане шампион стига Лудогорец да стъпят някъде накриво.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Град

    16 3 Отговор
    Само ЦСКА обичаме!
  • 4 ВарнаГларуса

    7 11 Отговор
    хахаха, Тича отдавна не е Крепост, Ч.М. са абсолютни слабаци, вратаря дупка, нападение без голово положение, треньора неадекватен, пуска курьор който вече е кръгла нула, а държи закария на пейката, смешници, явно ръководството това ги задоволява !!!

    Коментиран от #7

  • 5 Асан от Трабзонспор

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Много лоша черта на Българина е ЗАВИСТА.
    Защо някой фенове на Лески са толкова завистливи?

    Коментиран от #6

  • 6 Левски 1914

    3 8 Отговор

    До коментар #5 от "Асан от Трабзонспор":

    А защо някои фенове на ФАЛИРАЛИЯ отбор викат на преименувания Литекс обединен с Етрополе цска ? Много бързо забравихте какво се случи на 09 09 2016г.

    Коментиран от #11

  • 7 ЖСК

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "ВарнаГларуса":

    Да се чудиш как са шести във временното класиране с такава игра.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 гол и бос

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ЖСК":

    Па то и едно първенство, та се къса от футбол. В люксембургското първенство много повече има какво да се види. Минимум с два гола ще го отнесат там нашите национални футбалери.
  • 9 БРАВО АРМЕЙЦИ....

    2 1 Отговор
    Саша Илич гради отбор, трябва му време ЦСКА пак да е на върха....въпреки всичко и всички...САМО ЦСКА!!!!!
  • 10 ВарненскПродажници

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ЖСК":

    6-ти или 7-ми, това са най големите цели на отборчето на тима
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Няма значение

    0 0 Отговор
    кой как му вика. Важното е селското отборче с твоя ник да пада, а теб да те боли. Денем главата, а нощем г...за.