Last news in Fakti

20 Ноември, 2022 17:00 3 002 8

Шеф на Датската футболна федерация: Смятам, че речта на Инфантино беше позорна

  • джани инфантино-
  • фифа-
  • катар 2022-
  • световно първенство-
  • мондиал 2022-
  • дания

В момента ме е срам дори от това, че трябва да бъда част от Световното първенство

Шеф на Датската футболна федерация: Смятам, че речта на Инфантино беше позорна - 1
Снимка: БГНЕС

Спортният директор на Датската футболна федерация Петер Мьолер критикува остро президента на ФИФА Джани Инфантино и определи вчерашната му пресконференция в Катар като позорна

В събота Инфантино обвини страните от Западния свят в лицемерие и каза, че критиките към домакините от Катар са напълно неоснователни. Швейцарецът говори близо час в защита на Мондиала в арабската страна, която е остро критикувана заради неспазване на човешките права, отношението си към представителите на сексуалните малцинства, както и смъртта на хиляди мигранти, участвали в изграждането на инфраструктурата за световното първенство.

"Бях шокиран, когато разбрах какво е казал президентът на ФИФА вчера. В момента ме е срам дори от това, че трябва да бъда част от Световното първенство. Смятам, че тази реч беше позорна. Това е човекът, който оформя имиджа на футбола и който може да покаже какво всъщност може да прави футболът", коментира Мьолер пред ДПА.

Той добави, че според него ФИФА няма интерес да води дебат за условията в Катар и че е притеснен за бъдещето на организацията, както и на футбола като цяло, защото все повече и повече млади хора губят интерес към него. Освен това Мьолер е на мнение, че провеждането на Световното първенство в Катар по никакъв начин няма да промени положението на работещите в страната.

"Смятате ли, че провеждането на Световното първенство в Бразилия промени към по-добро живота на обикновените хора там? Дали в Южна Америка стана по-добре от провеждането на Световното? Нека видим какво ще се случи и в Катар, когато вече не е под светлината на прожекторите. Не съм убеден, че ще има положителна промяна", каза още бившият футболист.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Офф.."Шокиран бил"..

    15 17 Отговор
    Много правилен наклон ви даде на вас"еврото" че имате 3 000 г. да се извинявате..
  • 2 Футболист

    10 13 Отговор
    Речта но инфантино е като платено съобщении.И няма как да е друго ,сред като арабесниците го напълниха с пори.Сега вмисто зимни спортове ще гледаме световно по футбол Парите променят и традициите.Пак да го изберете за президент на Фифа.
  • 3 Лост

    8 6 Отговор
    Откраднаха на децата 🌈-та. Сега датчаните за нея или против нея са?Капитаните ще носят ли ленти?И ще пускат ли Киряков на монитора като първи пропагандатор?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дада

    18 13 Отговор
    Горкия датски изврътеняк !! Срам го било
  • 6 Сандо

    17 7 Отговор
    Тия още ли си мислят,че Западът е центъра на света?Е,не е и някои явно ще го научат по-трудния начин.И няма ли най-после да разберат,че трябва да се уважават другите народи и техните обичаи.
  • 7 Съдията Дред

    10 7 Отговор
    Има нещо гнило в Дания, да си ходят като не им харесва. И без това веднъж станаха европейски шампиони, след като ги пробутаха на финалите, без да са се класирали. По политически причини.
  • 8 Не смятам, че този на

    0 0 Отговор
    снимката проумява какви ги наговори. Експлоатацията осакатява човека, краде от времето му и най-вече обижда човешкото достойнство. Така, че в Европа имат пълното право да я критикуват.