Last news in Fakti

23 Ноември, 2022 15:10 1 280 1

Нено Ненов: Катар няма да избие вложенията си за Мондиала, но зад проекта има и други цели (ВИДЕО)

  • катар 2022-
  • нено ненов-
  • корупция

Финансовият анализатор отчита факта, че парите са изхарчени най-вече за цялостната инфраструктура в страната

Нено Ненов: Катар няма да избие вложенията си за Мондиала, но зад проекта има и други цели (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Световното първенство в Катар се превърна в най-скъпото не просто в историята на футбола, но и надмина сумарно стойността на всички предходни надпревари, след като местната власт изхарчи над $220 млрд. Финансовият спортен анализатор Нено Ненов изрази мнението си по темата, дали катарците ще възвърнат инвестицията, говорейки пред Euronews Bulgaria.

Те изградиха значителна инфраструктура - не само стадионите, а всичко около тях, като метростанции и хотели. Всичко това оскъпи целия проект и неговото провеждане“, каза Ненов.

Той смята, че една от целите на Катар е да се представи пред света, като водеща дестинация за спортна подготовка през зимата, когато Европа е скована от снегове.

Големият проблем за страната обаче остава борбата с корупцията, тъй като има безброй публикации, които уличават Доха в потъпкване правата на човека, подкупи и манипулации на публичните данни. Този имидж продължава да тежи и върху самия турнир, който се провежда от вече четири дни.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бягай бе

    2 2 Отговор
    келеш Нено?!