Last news in Fakti

5 Декември, 2022 14:45 740 1

Венгер: Отборите с най-добри крила и бекове имат най-сериозни шансове да спечелят Мондиала

  • катар 2022-
  • футбол-
  • мондиал 2022-
  • арсенал-
  • арсен венгер

Фланговете се отварят доста, защото отборите затварят централната част

Венгер: Отборите с най-добри крила и бекове имат най-сериозни шансове да спечелят Мондиала - 1
Снимка:

Отборът с най-добри флангови футболисти има най-голям шанс да спечели Световното първенство по футбол в Катар, заяви бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер. Френският специалист коментира мачовете до момента от Мондиал 2022, отбелязвайки че отборите се отбраняват добре в центъра.

"Фланговете се отварят доста, защото отборите затварят централната част. Това означи, че тимовете с най-добри крила и бекове имат най-сериозни шансове да спечелят Мондиал 2022. Вижда се, че играчите доста трудно пробиват през центъра. Защитната и халфовата линия са доста близо една до друга и не оставят почти никакви шансове за нападателите на противника", заяви Венгер.

В момента френският специалист работи в групата на ФИФА за технически изследвания. Статистиката показва, че на Световното първенство в Катар полевите играчи комбинират доста по-често с вратарите в сравнение с Мондиал 2018. "Те наистина стават като една модерна част от тимовете. Това значи, че играта с крак и техническото ниво на вратарите са на доста по-високо ниво", каза още Арсен Венгер.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ванга

    0 0 Отговор
    Отборът с най-добър проткаджия, ке победи.