Last news in Fakti

11 Декември, 2022 19:00 2 806 0

Новият стадион в Милано с по-малък капацитет от „Сан Сиро”

  • интер-
  • милан-
  • футбол-
  • серия а-
  • сан сиро-
  • стадион

Максимумът е 75 000 души

Новият стадион в  Милано с по-малък капацитет от „Сан Сиро” - 1

Новият стадион на Интер и Милан, който трябва да бъде построен в следващите няколко години, ще бъде с капацитет по-малък от настоящото клубно съоръжение „Сан Сиро”. За това разкри президентът на „росонерите” Паоло Скарони. Той също допълни, че не е имало вариант „Джудзепе Меаца” да бъде реконструиран.

“Никога не можем да изпълним целия капацитет на „Сан Сиро”, който е 80 000 места. Максимумът е 75 000 души. Новият стадион ще бъде с капацитет близо 70 000 места, защото искаме той да бъде пълен и ефективен. Идеята е да намалим леко капацитета”, призна Скарони.

„Нямаше как да реконструираме „Сан Сиро”, защото на него играят два отбора, като и двата клуба участват в Шампионска лига. Трябваше да вземем под внимание много мачове. Стадионът също трябваше да бъде реновиран изяло, а това би било много трудно. В същото време няма друг стадион с такъв капацитет наоколо, който да използваме, докато тече реконструкцията.Именно заради това имаме нужда от ново съоръжение”, каза още президентът на Милан.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА