Last news in Fakti

13 Декември, 2022 12:40 1 507 9

Треньорът на Мароко: Наречете ме луд, но искам да спечелим титлата в Катар 2022

  • уалид реграги-
  • мароко-
  • франция-
  • футбол-
  • катар 2022-
  • мондиал 2022

Възстановихме се добре, имаме отлични лекари в щаба и всеки ден идват добри новини

Треньорът на Мароко: Наречете ме луд, но искам да спечелим титлата в Катар 2022 - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на националния отбор на Мароко по футбол Уалид Реграги обяви на пресконференцията си преди полуфинала с Франция, че може да го смятат за луд, но вярва, че отборът му има възможност да спечели световната титла.

"Ще играем срещу шампиона, срещу големи футболисти и най-добрия селекционер в света. Вярваме, че можем да продължим напред и, защо не, да спечелим световната титла. Не сме уморени, държа да го подчертая, ще тимаче много", каза треньорът пред медиите.

"Възстановихме се добре, имаме отлични лекари в щаба и всеки ден идват добри новини. Няма нито един футболист извън състава, но и никой не е сигурен за поста си. Ще заложим на най-добрия отбор", обеща специалистът.

"Вече казах, че сменихме манталитета на нашия континент. Не сме тук случайно. Имаме увереност и досега извървяхме най-сложния път. Елиминирахме ни вече много пъти, а още сме тук. Ще се борим да продължим напред заради африканските страни, заради арабския свят", закани се Реграги.

"Ако някой познава по-добре Мбапе от мен, това е Хакими. Няма да предприемем нещо специално, защото Франция не е само Гризман, Дембеле е отличното допълнение на Килиан. Ще бъде хубав двубой между Ашраф и Мбапе. Трябва да изолираме Килиан, но не е само той. Хакими е супер мотивиран да се наложи срещу своя съотборник", каза треньорът за предстоящия дуел.

"Ключът към победата е да играем като колектив, да дадем всичко и да действаме заедно. Отборният дух е най-важният за мен", смята той.

"Тръгна си вече най-добрият отбор, който беше Бразилия. Всичко може да се случи, искаме да качим Африка на най-високо стъпало. Повечето прогнози не се сбъдват. Няма умора, може и да сме луди. Но не можеш да усещаш умора, когато се играе полуфинал на Световно първенство", добави селекционерът.

"Ще играем както умеем. За какво да мечтаем да играем постоянно с топката? Да я владеем 70%, за да стреляме два пъти във вратата? Ще кажа на Инфантино да дава по точка на отборите, които надхвърлят притежание на топката от 60%. Ние играем, за да печелим, не да държим топката. Ако ни я дадат, знаем какво да правим с нея. Манчестър Сити притежава топката 70%, но вижте какви футболисти има. С Де Бройне и Бернардо Силва е лесно. Знаем, че европейците критикуват играта ни. Но ние трябва да печелим заради Африка, заради страните, които се развиват. Нямаме само един стил. Вижте Франция срещу Англия - по-малко притежаваха топката, но спечелиха. Франция от 2018 ме караше да мечтая. Дешан е най-добрият в света. Надявам се да имат респект към нас в мача утре, въпреки че ако го направят, ще бъде по-трудно", призна мароканецът.

"Мисля за полуфинала. Виждам, че някои хора смятат, че всичко е свършило, но аз искам да спечелим Мондиала. Наречете ме луд, но искам да спечелим титлата. С публиката смятам, че сме способни на това. Обичам страната си, това е важното", завърши емоционално Уалид Реграги.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    12 1 Отговор
    Все някога трябва да е някой друг, различен от грандовете. Може при малко късмет и повече хъс.
  • 2 Катар купи зам-председателя на ЕК -

    6 4 Отговор
    Ева Майли, купи шефа на ФИФА, що да не си купи и титлата, като прелъсти френските афроевропейци. Световното е една подигравка със Запада и показва как се действа - путин купува, катар купува. Срамота !

    Коментиран от #3

  • 3 Нямам Срам

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Катар купи зам-председателя на ЕК -":

    Погледни отбора на Франция... Един двама етнически французи другото африканци които се водят французи... И да не забравяме треньора на Мароко е израсъл в Франция играл и учил за треньор .. Мароко могат да бият сънародници си ..
  • 4 Ами

    5 0 Отговор
    Сборния отбор на Франция и Африка ,ще победи сборния отбор на Мароко и Европа.
  • 5 Реалист

    6 0 Отговор
    Човека е прав. Всичко е възможно, защото имат добър отбор. Спомнете си Гърция как спечели през 2004 г. Европейското първенство.

    Коментиран от #8

  • 6 🇧🇬⚡️🇪🇺💯

    2 1 Отговор
    Вай, вай, толкова правописни грешки в ена “статия” се ено, че съм я писал аз, на “тилифончето” и в бързината, а ве ейй, факти, “спелчекър” нямате ли ве?
  • 7 Боруна Лом

    0 0 Отговор
    ОТИДЕ ФРАНЦИЯ И НЕ СЕ ВИДЯ
  • 8 Реално казано

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Говорил съм с легенди на гръцкия футбол! Те казваха така; След сто години когато отново правим олимпийски игри, отново ще станем европейски или световни шампиони! Легендите вярват че целия шампионат е бил нагласен! Някой от тях тогава каза; Света дължи една европейска титла на Роналдо и ще му я даде! И по-късно това стана!
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Най добрият отбор е Франция!Още от 1вия мач си личеше.Ако Германия не бе прецакана от испанските......сега щеше да мачка наред.Този мач ми прилича на мача Италия-бг през 94г.......Много вероятно е резултата също Да е такъв.В момента не играе англия и няма да има Дузпа след Дузпа......За разлика от бг ,мароко има много технични и добре стиковани Защитници и отличен вратар........