Last news in Fakti

14 Декември, 2022 11:37 4 228 3

Ако Франция спечели Мондиала, Мбапе ще вземе пари колкото за 2 дни в ПСЖ

  • килиан мбапе-
  • франция-
  • световно първенство-
  • мондиал 2022-
  • катар 2022

Въпреки че парите са еднакви, стойността им е различна за отделните футболисти

Ако Франция спечели Мондиала, Мбапе ще вземе пари колкото за 2 дни в ПСЖ - 1
Снимка: БГНЕС

Всеки един футболист на Франция ще прибере премия в размер на близо 400 000 евро, ако "петлите" спечелят световната титла в Катар.

По регламент сумата ще бъде резервирана и за отпадналите заради контузии в последния момент - Нкунку и Бензема, въпреки че те стегнаха багажа, без да запишат и минута игра. Сумарно премии ще вземат 26 футболиста и 4 треньора или общо 30 души.

"Има обаче разлика дали се казвате Килиан Мбапе или Коло Муани. Въпреки че парите са еднакви, стойността им е различна за отделните футболисти. При повечето титуляри не стигат дори за 13-та заплата", уточнява Венсан Шодел - основателят на Обсерваторията за спорт и бизнес.

В случая с Килиан Мбапе нивата са направо сюрреалистични. На практика световната титла ще му донесе толкова, колкото и 2 работни дни по договора му с ПСЖ.

Премиите се изчисляват на базата на бонуса, който ФИФА ще изплати на Франция за участието ѝ на Мондиала. От него 30% ще отидат за футболистите, а останалите ще бъдат разпределени като помощ за аматьорските клубове в страната.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еми

    2 2 Отговор
    Да е станал национал на С Арабия
  • 2 така ли

    3 1 Отговор
    Ще закъса тая седмицата?!.....Заем ще тегли.../Пафката ще му помогне/....
  • 3 мюмюнчо

    1 2 Отговор
    дано да паднат от маро,дано