Last news in Fakti

14 Декември, 2022 14:30 3 070 12

Десетият най-богат човек в света с интерес към Арсенал

  • мукеш амбани-
  • арсенал-
  • футбол

Семейство Глейзър разкри през ноември, че търси външни инвестиции за тима от „Олд Трафорд“, следвайки примера на Fenway Sports Group, които искат да продадат мърсисайдци

Десетият най-богат човек в света с интерес към Арсенал - 1
Снимка: БГНЕС

Индийският милиардер Мукеш Амбани има желание да купи Арсенал вместо Манчестър Юнайтед или Ливърпул. Името на Амбани често се споменава в новини около собствеността на Юнайтед и Ливърпул, които са обявени за продажба. Семейство Глейзър разкри през ноември, че търси външни инвестиции за тима от „Олд Трафорд“, следвайки примера на Fenway Sports Group, които искат да продадат мърсисайдци.

Амбани е на 10-то място в списъка на най-богатите хора според „Forbes“ с богатство от 90,7 милиарда долара. Той е председател и директор на „Reliance Industries“, като вече притежава изключително успешния крикет франчайз от индийската Висша лига - Мумбай Индианс.

65-годишният индийски милиардер има интерес към футбола, а „The Athletic“ твърди, че Арсенал е неговият предпочитан клуб, а не Ман Юнайтед или Ливърпул. 31-годишният син на Амбани - Акаш, е голям фен на отбора на Микел Артета и това също може да повлияе на интереса. В момента „артилеристите“ са собственост на семейство Крьонке, които не са обявили публично отбора за продажба.

В момента Арсенал е лидер във Висшата лига след чудесен старт на сезона. Отборът на Артета има пет точки преднина пред защитаващия титлата си Манчестър Сити преди завръщането на мачовете след края на Световното първенство.

Съобщава се, че Амбани се интересува от възможността са придобие футболен клуб, след като е удвоил богатството си през последните две години от приблизително 36,8 милиарда долара през 2020-а година до сегашното му състояние. Той се радва на изключително успешен проект в лицето на крикет отбора Мумбай Индианс, които спечелиха титлата рекордните пет пъти от създаването на лигата през 2008-а година.

Амбани и семейството му живеят в частна 27-етажна сграда в Мумбай, която е една от най-скъпите резиденции в света. За функционирането ѝ са необходими 600 души персонал и включва три хеликоптерни площадки, гараж за 160 коли, частно кино и плувен басейн. През август „Bloomberg“ съобщи, че Амбани е купил вила на плажа в Дубай на стойност 80 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    5 0 Отговор
    Чичо Мукеш да няма роднини в Столипиново?🐵🤡🐵

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Герак Митко

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    Или Столипиново или факултета.
  • 4 на село

    6 0 Отговор
    Мумбайски индианци от САЩ.
  • 5 трясъ

    4 0 Отговор
    Ако не са от Столипиново,може да са от Сливен.
  • 6 Нали?!

    7 0 Отговор
    Точно като сънародника си дето затри Кремиковци. Кой продава кокошка, снасяща златни яйца?!!! Защо все се дотътря някой чуждестранен "инвеститор" все на такива неща, които са с гарантиран пазар и високи цени?!!! Като е толкова богат, какво, ще ме впечатли и ще си глътна езика?!!! Не, няма как да стане. Като е такъв мераклия, определете му место за строеж на завод, да го построи, оборудва, дава ИСТИНСКИ ЗАПЛАТИ, плаща данъците тука. И като китайците - ДЪРЖАВАТА ДЪРЖИ ПОНЕ 51% ОТ АКЦИИТЕ НА ПРЕДПРИЯТИЕТО. ТОВА Е ИСТИНСКА, УСПЕШНА СДЕЛКА, ДРУГОТО СИ Е ПЛАДНЕШКИ ОБИР. Мантрата със "стратегически, чуждестранен инвеститор" вече се изтърка и се вижда ясно тъпотата, алчността и вредителството на паразитиращата политическа върхушка. Идва Време Разделно.
  • 7 дядото

    5 1 Отговор
    отново замирисва на огромна далавера и унищожаване на най-печелившия отрасъл в българия.някои помнят омазнените си пръсти от кремиковци и желаят да повторят с оръжейния отрасъл.интересно защо пак индиец ,а не направо англичани.

    Коментиран от #9

  • 8 бай Ставри

    3 0 Отговор
    Този е първи братовчед на Митал, бивш собственик на ЦСКА. Жална му майка на Арсенал.
  • 9 до дядото

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "дядото":

    Дядо, вземи прочети статията поне
  • 10 Гaдoвe!

    2 1 Отговор
    И пак от маалата като оня продал метал.
  • 11 Анонимна

    2 0 Отговор
    Айде и Арсенал отече в канала като Кремиковци
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.