Last news in Fakti

20 Декември, 2022 12:47 1 690 1

Американски боец без крака влезе в историята на ММА (ВИДЕО)

  • зайон кларк-
  • мма-
  • спорт

Зион е роден без крака, но това не му пречи да се състезава и да гони мечтите си

Американски боец без крака влезе в историята на ММА (ВИДЕО) - 1
Снимка: Instagram

Зайон Кларк влезе в историята на ММА, като направи своя дебют по време на Gladiator Challenge: Season's Beats, което се проведе в Сан Диего, пише mma.bg.

Кларк е роден с рядък вроден дефект, наречен синдром на каудална регресия, разстройство, което нарушава развитието на долната половина на тялото. Състоянието се среща на всяко 1 от 60 000 живородени деца. Зион е роден без крака, но това не му пречи да се състезава и да гони мечтите си.

Негов съперник беше Юджийн Мъри, който е с рекорд 0-4. Мъри загуби всички битки с нокаут. За да гледат първата битка на Кларк на живо, желаещите трябваше да платят 20 долара.

Поради обективни причини бяха направени малки промени в правилата на битката. Мъри мямаше право да използва краката си, за да рита и вкарва колене в главата на своя опонент. Зайон, който вече има три рекорда в Книгата на Гинес на името си, смята да продължи с битките.

„Аз съм уникален не защото нямам крака, а защото в мен гори огън. Живея на принципа "без оправдания" и всеки ден вървя напред. Започвам професионалната си кариера. Тук съм, за да му прережа гърлото и да направя шоу“, каза Кларк в интервю за Fox LA.

Зайон се движеше из клетката на ръцете си. Той се движи по същия начин и в живота, предпочитайки го пред инвалидна количка и изкуствените крайници.

Отначало бойците действаха предпазливо. Двамата спазваха дистанция, като от време на време си разменяха удари. Но в средата на първия рунд Кларк отбеляза тейкдаун. Мъри не можа да устои под неговия натиск. По-късно боецът без крака събори противника на платното още няколко пъти. Кларк дори успяваше да контролира противника си на земята.

Кларк не изостана и във вкарването на удари, но не се стигна до приключване. Битката стигна до решение, а съдиите единодушно дадоха победата на дебютанта. Голямата цел на Карк е да влезе в UFC.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минго

    5 0 Отговор
    Това е пародия! С всичкото ми уважени към Зайон Кларк, но това не може да е равнопоставено състезание и не е съизмеримо между опонентите.