Last news in Fakti

21 Декември, 2022 16:33 927 3

Ханзи Флик призова националите на Германия да спрат с политиката и да се фокусират върху играта си

  • ханзи флик-
  • германия

Селекционерът повтори думите на френския президент - Еманюел Макрон

Ханзи Флик призова националите на Германия да спрат с политиката и да се фокусират върху играта си - 1
Снимка: БГНЕС

Националният селекционер на Германия - Ханс Дитер Флик, призова своите възпитаници да спрат с политическите изяви и да се фокусират върху играта си, след като за пореден път се провалиха на голям футболен форум.

Френският президент - Еманюел Макрон, каза, че футболът се политизира прекалено и нашите играчи трябва да се концентрират върху играта, а не върху политиката. Това щеше да е добре за нас и да оставим политиката на хората, които я практикуват“, каза Флик пред TZ.

Припомняме, че „Бундестима“ реши да позира за отборната си снимка преди мача с Япония на световното първенство в Катар, като титулярите поставиха ръце върху устите си, за да демонстрират, че има опити думите им да бъдат заглушени от организаторите в колаборация с ФИФА. Повод за изявата бе забраната за използване на капитанската лента с кампанията OneLove, която цели да подкрепя хората с различна сексуална ориентация. Катарските закони обаче третират различната сексуалност, като криминално престъпление.

Флик междувременно стана ясно, че ще ръководи Германия поне до Европейското първенство през 2024 г., на което страната е и домакин.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Германските национали

    4 0 Отговор
    Са му намерили цаката- слагаш лентичка на ЛБГТИ, и падат грантове. За какво да се гърбиш да бягаш като кон по терена?
  • 2 ГЕРД МЮЛЕР

    3 0 Отговор
    ПОКАЗАХМЕ ЧЕ С ТОЗИ ДЖЕНДЪРСКИ ОТБОР НЕ СТРУВАМЕ ПРОПАДАМЕ ЗАЕДНО С ЦЯЛА ЕВРОПА
  • 3 Германистан

    2 0 Отговор
    🤭🤭🤭👬🌈