Last news in Fakti

14 Август, 2013 14:57 1 035 0

Исинбаева: Ще скачам в Рио

  • исинбаева-
  • овчарски скок-
  • олимпиада-
  • почивка-
  • дете

Атлетката си взима почивка за да роди

Исинбаева: Ще скачам в Рио - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Световната рекордьорка и двукратна олимпийска шампионка на овчарски скок Елена Исинбаева обяви, че няма да прекратява състезателната си кариера, а ще си вземе дълга почивка. 31-годишната Исинбаева снощи спечели трета световна титла в кариерата си на шампионата в Москва и всички очакваха, че това ще бъде последното й състезание.

"Няма да се отказвам от спорта. Ще направя дълга пауза, за да родя дете през следващата година и след това ще се опитам да се завърна на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година", заяви Исинбаева.

"Сметката е проста. Девет месеца бременност, след това девет месеца почивка, което прави общо 18 месеца. Това означава, че ще имам достатъчно време да се подготвя за Рио", допълни тя.
 
Исинбаева смята, че титлата в Москва е най-важната в кариерата й.
 
"Този медал е най-скъп в кариерата ми досега, защото го спечелих пред родна публика на домашния стадион. Усещах подкрепата на всички от трибуните. Това ми даде много допълнителна енергия", каза Исинбаева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА