Last news in Fakti

30 Декември, 2022 14:30 4 225 7

Увековечиха по изключителен начин невероятен гол на Пеле (ВИДЕО)

  • пеле-
  • футбол-
  • сантос-
  • атлетико ювентус

На 2-и август 1959-а година Пеле и неговият Сантос играят срещу Атлетико Ювентус, но най-интересният момент от срещата не е „уловен от камерите“

Увековечиха по изключителен начин невероятен гол на Пеле (ВИДЕО) - 1

Едно от най-големите качества на бразилския футболист Пеле е начинът, по който той се е справял със съперниковите футболисти. На 2-и август 1959-а година Пеле и неговият Сантос играят срещу Атлетико Ювентус, но най-интересният момент от срещата не е „уловен от камерите“.

Единствено хора, които са присъствали на срещата, могат да помнят, а според техните думи тогава се е видяла същинска футболна магия от големия №10. Той получава топката в противниковата половина, след което преминава през всички съперници, а накрая ефектно елиминира и вратаря, който бива прехъврлен, след което праща топката в мрежата.

За да се увековечи този момент, експерти опитват да създадат анимация на компютър. При редица търсения от исторята сред фенове и журналисти, то те създават това видео.

Все още има много, които не вярват, че този гол се е случил по подобен начин, но това няма как никога да се узнае. За тези, които вярват, анимацията поднася прекрасен спомен от един от най-добрите играчи в историята на спорта. Припомняме, че Пеле почина на 82-годишна възраст от рак на дебелото черво.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тредстоун

    8 1 Отговор
    Думите са излишни ....
  • 2 Тахумба

    1 1 Отговор
    Анимацията е през джам зехтин да ближеш. Наистина красиво, но фалшиво.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 един

    5 2 Отговор
    Без да омаловажам постигнатото от Пеле,но мисля че футбола много се промени от времето когато той е играл.Футболът се разви се преди всичко физически и тактически.В днешно време добър отбор не би оставил нападателя така свободно да жонглира с топката в наказателното поле.Физически днес футболистите са много по-натренирани,темпото на играта е много по-високо,играят се значително повече мачове за първенствата и другите вътрешни и външни турнири.Играта на Пеле почти не я помня,но помня че футбола по-него време/а и след това/,беше доста по-бавен от сега.

    Коментиран от #5

  • 5 Днес

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "един":

    Днес модерната дума е агресия и защо не си завършил с 10 жълти и един червен.
    На анимацията Пеле щеше да е на земята още втората секунда а защитника ще се подсмива,че са му направили забележка.
  • 6 Човек

    6 2 Отговор
    Меси до 30-та си година всеки сезон вкарваше поне по един гол, при който тръгваше от центъра, преминаваше през халфовете и защитниците на противника и отбелязваше. Никой в историята не го е правил това толкова много пъти. После вече изгуби скорост и нямаше как, но пък започна да извежда повече съотборниците си. Никога не е имало футболист, който 15 години да е най-добрият в света без никаква конкуренция.
  • 7 Хасковски каунь

    0 0 Отговор
    От 1962г гледам Пеле и.... Легенда във времето.
    Но за мен най-вемик е Марадона.