Last news in Fakti

31 Декември, 2022 12:33 1 716 1

Transfermarkt определи единайсеторката с най-голям срив в себестойността си

  • ромелу лукаку-
  • коке-
  • маркъс рашфорд

Ромелу Лукаку е изгубил най-голяма част от цената си

Transfermarkt определи единайсеторката с най-голям срив в себестойността си - 1
Снимка: БГНЕС

2022 г. беше невероятна за Карим Бензема, който взе „Златната топка“, за Лионел Меси, който вдигна световна купа, за Ерлинг Холанд, който подписа с Манчестър Сити, но там някъде има звезди, които се сринаха в представянето си за изминалите 12 месеца. Или поне сривът им е видим при оценката на авторитетното издание Transfermarkt, където бе компилирана единайсеторката с най-голям спад в себестойността.

На вратата това е Ян Облак. Словенецът вече е по-евтин с цели €20 млн. и настоящата му оценка е за €40 млн. Странното обаче е, че той продължава да е сочен за един от най-добрите на своя пост в света. От друга страна представянето на Атлетико Мадрид е такова, че просто няма как да не се отрази и на него.

Стефан де Врай е защитникът с най-голям регрес в света. Той е поевтинял с внушителните €30 млн., за да бъде оценен днес на едва €15 млн. Централният бранител на Интер изглежда е далеч от дните, когато бе сочен за истински стожер в отбраната.

Компания му прави Рафаел Варан, който е по-евтин с €25 млн. и вече е на стойност €40 млн. Французинът направи страхотно световно първенство, но контузиите и неубедителното представяне в Манчестър Юнайтед го превърнаха в поредната звезда, която върви към края на кариерата си.

Десният бек в тази непрестижна класация е Аарън Уан-Бисака. Той е един от четиримата представители на „червените дяволи“ тук. Настоящата му оценка е €18 млн., като едва в последната седмица се завърна в игра, тъй като бе видимо, че не отговаряше до момента на изискванията на Ерик тен Хаг. Уан-Бисака е поевтинял с €20 млн.

Отляво пък е Рафаел Герейро от Борусия Дортмунд. Неговата стойност е с €15 млн. по-ниска и така той сега струва €20 млн. Левият бранител е единственият представител на Първа Бундеслига тук.

Френки де Йонг направи всичко възможно, за да остане на „Ноу Камп“, въпреки опитите Жоан Лапорта да го разкара и да си спести огромната му заплата. Това обаче се отрази зле на формата му и днес той е оценяван на €50 млн., което е с €20 млн. по-малко отпреди година.

Един от големите лидери на Атлетико Мадрид - Коке, едва ли ще е доволен от свършеното през 2022 г. Това му се отрази така, че той е вече е с посредствената оценка от €18 млн. или иначе казано с €22 млн. по-ниско отпреди.

Някога имаше време, когато Маркос Йоренте бе смятан за един от най-обещаващите таланти в Испания, но изглежда това време е в миналото, защото поливалентната звезда на Атлетико вече е оценен на €35 млн. И той по подобие на Коке е изгубил почти половината си стойност (€25 млн.).

На дясното крило виждаме Джейдън Санчо, което от една страна е добре, защото на терена го няма какъв. Английският национал бе определян за един от най-силните флангови футболисти от периода си в Борусия Дортмунд, но днес на „Олд Трафорд“ той е тръгнал по низходяща линия. И все пак €60 млн. си е сериозна оценка за него, макар и с €25 млн. по-ниско от 2021 г.

На отсрещния фланг е поставен Маркъс Рашфорд с цена от €55 млн. и загуба на стойност в размер на €30 млн. Проблемът с англичаните е, че техните талантливи играчи биват сериозно надценявани в началото на своите кариери, а в последствие виждаме, че не са чак толкова специални, колкото медиите на „острова“ ги определят. Да, Рашфорд е прекрасен футболист и настоящата му оценка звучи по-реалистично от онези €85 млн., които изглеждаха някак странно преди година.

Рекордьорът тази година по загубена цена е Ромелу Лукаку. Белгиецът сам предизвика пропадането си през миналата година, когато се завърна в Челси срещу рекордна сума, а скоро след това се заяде с Томас Тухел и методите му на работа. Това неизменно доведе до лоши резултати, както за играча, така и за треньора, за да може в крайна сметка Лукаку да бъде върнат под наем в Интер. Там той се контузи рано-рано през сезона и в рамките на изминалите 12 месеца цената му е спаднала от €100 млн. на €55 млн. А какъв футболист само беше преди няколко години.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гугльо - опит за автор

    0 0 Отговор
    "на терена го няма какъв"