Last news in Fakti

16 Август, 2013 11:46 1 167 0

Исинбаева заклейми хомосексуалистите

  • елена исинбаева-
  • хомосексуалисти-
  • ема трегаро-
  • дъга

Реакцията бе продиктувана от Ема Трегаро, която боядиса ноктите си в цветовете на дъгата

Исинбаева заклейми хомосексуалистите - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Една от най-легендарните руски спортистки Елена Исинбаева заклейми хомосексуалистите в Русия. Трикратната световна шампионка в овчарския скок разкритикува сериозно Ема Грийн Трегаро, която участва на състезанието с нокти, боядисани в цветовете на дъгата – символ на гейовете.

Както е известно, Русия забрани осиновяването на деца от хомосексуалисти, както и пропаганда по време на Световното първенство по лека атлетика, което в момента се провежда в Москва.

Исинбаева, лицето на руския спорт, защити „консервативните“ правила в страната си и нападна чуждестранните спортисти, които изразяват мнението си по този начин по време на надпреварата. Тя заяви на пресконференция, че шведските състезателки, които са си боядисали ноктите в цветовете на дъгата, показват неуважение към Русия.

„Ние сме нормални хора, момчетата живеят с момичета. Погледнато исторически също е било така. Тези „прояви“ на някои спортисти са неуважителни към страна ни. Това е и неуважение към нашите граждани. Може би ние сме по-различни от другите европейски държави. Но тук имаме закони, които трябва да се спазват. Когато ние отидем в чужбина, не нарушаваме законите“, каза 31-годишната състезателка, цитирана от „Гардиън“.

Бегачката на 200 метра Моа Хелмер също боядиса ноктите си в цветовете на дъгата, показвайки подкрепа към репресираните хомосексуалисти. Ема Трегаро пък качи снимка в социалните мрежи, под която написа „Гордост“ - с ясната идея хората с различна сексуална ориентация да не бъдат подтискани и да могат да изразяват свободно вижданията си, без да се срамуват или страхуват от тях.

Американският бегач на средни разстояния пък Ник Симънс стана първият атлет, отказал се доброволно от спечеления си медал. Той го „посвети“ на своите приятели – гейове, призовавайки за равенство и права на хората с различна сексуална ориентация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА